{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
U Slovačkoj su se okupili najbolji ledeni oklopnici u surovoj trci za planetarnom titulom koju je poslednje dve godine osvajala Švedska. Rusi prvi favoriti sa kvotom 3,50
NHL+KHL Svetsko prvenstvo
Prva zvezda SP je Rus Alekasandar Ovečkin

Tradicionalno, Svetsko prvenstvo u hokeju na ledu održava se svake godine baš u ovo vreme, pošto se poklapa sa završetkom obračuna u dve najjače planetrane lige, severnoameričkoj NHL i ruskoj KHL. Samim tim i za ovo, 82. izdanje svetske smotre, kojem je domaćin nakon osam godine ponovo Slovačka najjače reprezentacije uglavnom mogu da računaju i na svoje najveće zvezde, što obećava vrhunske obračune ledenih oklopnika.

SVETSKI ŠAMPIONI - KVOTE

Rusija - 3,50
Kanada - 3,80
Švedska - 4,50
SAD - 6,00
Češka R. - 14,0

Prvenstvo se održava u dva najveća grada ove male centralnoevropske države, Bratislavi i Košicama, a kako javljaju tamošnji mediji među navijačima vlada prava jagma tako da su ulaznice uglavnom prodate, a naročito za utakmice najjačih ekipa. Na SP učestvuje 16 reprezentacija podeljenih u dve grupe, A u kojoj su Kanada, SAD, Finska, Nemačka, Slovačka, Danska, Francuska i Velika Britanija, i B sa Švedskom, Rusijom, Češkom Republikom, Švajcarskom, Norveškom, Letonijom, Austrijom i Italijom. Kkao sada stvari stoje, a i kako govore MOZZART kvote, najveći favoriti za titulu, nakon dve godine vladavine Šveđana su Rusi koji su u Slovački doputovali sa dva megasa - Aleksandrom Ovečkinom i Jevgenijem Malkinom, vođama NHL divova, Vašington Vizardsa i Pitsburg Pingvinsa.

Kao i uvek, najbliža im je Kanada koja je došla oslabljena nakon otkazivanja u poslednjem trenutku zvezde Toronta Džona Tavaresa zbog povrede. Ali, oklopnici iz zemlje u kojoj je i nastao ovaj najbrži kolektivni sport ne brinu previše pošto ima u njihovom rosteru još mnogo kvaliteta za podizanje pehara. Aktuelni šamnponi, Šveđani takođe deluju impresivno, posebno u odbrani, a tu su i Amerikanci koji titulu nisu osvojili od 1960.

Danas se igraju i prvi mečevi, od 16.15 sastaju se Rusija - Norveška i Finska - Kanada. Favoriti su jasni već po kvotama, ali i po imenima, tako da je ovde neprotrebnno objašđnjavarti na koga igrati.

Što se tiče klađenje na golove, sačekajmo da prođe prva runda, da vidimo na čemu smo.

Nakon ova dva susreta od 20.15 sledi prvi veliki derbi, to jest sudar Češke Republike i Švedska. Reprezentacija Tri krune je favorit pošto juri trežu uzastopnu planetarnu titulu, ali će Česi sigurno prodati skupo kožu, posebno zato što će imati veliki broj navijača.

Na duelu domaćina i Amerikanaca možda bi trebalo potražiti iznenađenje, jer je tu opet faktor tribina, ali i umor najboljih igrača SAD usled teške NHL sezone. Kvota 7,50 na Slovake zove na rizik.

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×