{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nevena Ignjatović stigla do trećeg najboljeg rezultata u karijeri

/ Izvor: mozzartsport.com
Brinjone slavila u alpskoj kombinaciji
Nevena Ignjatović stigla do trećeg najboljeg rezultata u karijeri

Najbolja srpska skijašica, Nevena Ignjatović završila je kao 14. u alpskoj kombinaciji u italijanskoj Kran Montani. Ova 29-godišnja Kragujevčanka je za pobednicom Federikom Brinjone imala zaostatak od 4,76 sekundi.

Italijanki Brinjone je ovo 15. pobeda u karijeri u Svetskom kupu, i sada je prva u generalnom plasmanu sa 1298 bodova. Iza nje se nalazi Mihaela Šifrin.

Na podijumu su se još našle Austrijanka Fansiska Grič i Čehinja Ester Ledecka. U prvih pet su još završile i Mišel Gisin i Vendi Holdener.

Bez plasmana su ostale Petra Vlhova, Ilka Štuhec i Elena Kurtoni. Ovo je treći najbolji rezultat u karijeri za našu Nevenu Ignjatović, koja je osvojila 18 bodova u Svetskom kupu. Podsetimo, u januaru u austrijskom Altenmarktu je završila kao 20. i osvojila 11 bodova.

Takmičenje u Svetskom kupu se nastavlja narednog vikenda u italijanskom La Tulu.
“Ne mogu biti nezaovoljna današnjim ishodom trke. Četrnaesto mesto i ulazak u Top15 u Svetskom kupu je odličan rezultat. Nisam najbolje skijala drugu vožnju, odnosno slalom. Imala sam dve velike greške i bilo mi je teško da se izbalansiram sa pozicijom na ovakvom terenu I snegu. Svakako, to mi govori da I pored toga imam još prostora za napredak u ovoj discipline I na neki način to me raduje”, rekla je Nevena nakon trke.

×