{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Navijači bacanjem medvedića na led prekinuli utakmicu

/ Izvor: mozzartsport.com
Hokejaši Srbije izgubili su od Belgije sa 8:3 (3:0,2:2,3:1), a više od 1.000 navijača iz Ledene hale Pionir učestvovalo je u otvaranju Svetskog prvenstva
Navijači bacanjem medvedića na led prekinuli utakmicu
"Hokej"

Savez hokeja na ledu Srbije zamolio je navijače da, pre početka utakmice s Belgijom, ubace na led plišane igračke. Reč je o tradiciji iz kanadskih nižih liga u kojima gledaoci, bacanjem plišanih igračaka, zapravo ih poklanjaju nezbrinutoj decu po domovima. U nekim većim dvoranama tako se moglo skupiti i po 30.000 najrazličitijih igračaka, a takvu praksu poslednjih godina sprovode i klubovi u Evropi.
"Dobili smo dozvolu od Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) i organizovali smo 10 volontera i šest mladih hokejaša koji su skupljali plišane životinje kako bi prekid utakmice trajao što kraće", kaže Marko Sredojević iz PR službe Saveza hokeja na ledu Srbije.

Plišane igračke su letele sa tribina, iz VIP lože, sa novinarskih mesta... Više od 500 skupljenih igračaka, a bilo je tu medvedića, kuca, žirafa, pokemona, spajdermena, vrlo brzo će biti spakovano u kutije i poslato u Dom za decu i omladinu Dragutin Filipović Jusa. Našim malim Orlićima sigurno neće zameniti roditelje, ali će im, nadamo se, razveseliti i ulepšati boravak u domu ili u hali za vreme prvenstva.

Hokej

Ministarstvo omladine i sporta i Nacionalni komitet za borbu protiv govora mržnje, snimio je kratki video “PLAY HOCKEY“ i pripremio fotogaleriju celog događaja. Hokej savez poziva sve navijače da i večeras donesu i druge igračke koje bi razveselile decu u domovima. Skupljaće se na pultu u holu ledene hale uoči same utakmice sa Izraelom koja počinje u 20 sati.

Najnovije vesti


×