{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Banjica će ovog vikenda biti centar Evropskog ragbija. Naša kompanija jedan je od sponzora predkvalifikacionog turnira za učešće na OI u Tokiju 2020. godine
MOZZART  na smotri evropskih ragbi selekcija u Beogradu

Ovoga vikenda, tačnije osmog i deevetog juna na stadionu Kralj Petar I na Banjici (FK Rad) održaće se predkvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Na turniru će učestvovati ukupno 16 reprezentacija: Srbija, Mađarska, Kipar, Moldavija, Turska, Slovenija, Monako, Austrija, Finska, Slovačka, Švajcarska, Andora, Norveška, Crna Gora, Lihtenštajn i Holandija. Marko Jovanović, generalni sekretar ragbi Saveza Srbije govori o njegovom značaju.

 "Ovaj turnir ujedno je i najveći ragbi događaj ikada organizovan u našoj zemlji i održava se uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, kao i kompanija MOZZART i „Akva Viva“. Ukupno 16 reprezentacija sa preko 300 učesnika odmeriće snage tokom vikenda, a osvajač turnira ide na kvalifikacioni turnir"...

Jovanović ističe da među favoritima za osvajanje ovog turnira prednjače Holandija i Švajcarska, a naša selekcija koja je u grupi sa Turskom, Andorom i Norveškom takođe ima svoje šanse. 
"U subotu počevši od 10 časova ujutru biće odigrana ukupno 24 meča, kao i u nedelju drugog i završnog dana turnira sa finalnom utakmicom koja počinje u 18.45. Paralelno sa seniorskim selekcijama pod pokroviteljstvom Sekretarijata za omladinu i sport biće održan i turnir za juniore „Trofej Beograda“. Na njemu će učestvovati mladi ragbisti iz Srbije, Hrvatske, Mađarske kao i nekoliko evropskih klubova. Pozivamo sve ljubitelje ragbija da ovog vikenda dođu na Banjicu i uživaju u pravoj smotri ragbija", kaže Jovanović.

Najnovije vesti


×