{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Još ima vremena za konačnu odluku
MOK: OI U Tokiju bez odlaganja!

Istog dana, dakle danas kada je i UEFA odlučivala o sada već objavljenom odgađanju Eura 2020, na leto 2021, čelnici Međunarodnog olimpijskog komiteta su održali konferenciju sa svim svetskim čelnicima sportskih organizacija. Tema su naravno bile predstojeće Olimpijske igre u Tokiju im da li krenuti putem Uefe…

I to se nije dogodilo. MOK i japanske vasti su uvereni da neće morati doći do promene termina Igara: 24. jul – 9. avgust. Barem zasad.

“Ovo je neočekivana situacija za čitav svet i delimo brigu za sve ugrožene. Solidarišemo se sa čitavim svetom u borbi sa virusom korona. Ali, MOK ostaje potpuno fokusiran na održavanje Olimpijskih igara 2020. u Tokiju. Više od četiri meseca je ostalo do početka OI i trenutno nema potrebe za radikalnim potezima. Svaka spekulacija je kontraproduktivna, te MOK okuražuje sve sportiste da nastave da se pripremaju za Igre koje će ići u punom izdanju. MOK će nastaviti da prati situaciju zašta je sredinom februara formirana komisija sastavljena od stručnjaka iz Svetske zdravstvene organizacije, Organizacionog komiteta Igara, japanskih i tokijskih vlasti, kao i naših članova”, stoji u saopštenju.

Ostaje samo veliko pitanje da li će takmičari, naročito u popularnim sportovima moći da učestvuju na Olimpijskim igrama, u zavisnosti koliko ova epidemiloška kriza potraje, jer se i mnoge lige i tamičenja moraju nastaviti kad-tad. A onda naći rupu u kalendaru je baš komplikovano.

(Foto: AFP)

Najnovije vesti


×