{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Minskije ipak bez čuda, mladi tim Belorusije prvak drugog ranga

/ Izvor: mozzartsport.com
Gosti došli od 0:3 do 3:3 u seriji, ali su u majstorici ipak bolji bili domaći
Minskije ipak bez čuda, mladi tim Belorusije prvak drugog ranga

Delovalo je da je sve izgubljeno za Minskije Zubri u finalnoj seriji drugog ranga beloruske lige. Ovaj tim gubio je sa velikih 0:3 i kao da je potpisao kapitulaciju pred mladim sastavom Belorusije koji čine igrači do 17 godina. Međutim, prva, druga, pa i treća pobeda, doveli su finale u poravnanje i oko svega je odlučivala poslednja utakmica, odigrana danas na terenu mladih Belorusa.

Tamo ipak nije viđeno veliko čudo. Mladi tim Belorusije uspeo je da dođe do pobede i tako nekako sačuva pehar u svojim rukama, mada slobodno mogu da kažu da su to mogli da odrade uz dosta manje stresa – 3:1.

Beloruski juniori osvojili su ogromnih 97 bodova u ligaškom delu prvenstva i bili su na prvoj poziciji sa dobrim učinkom napadačkih opcija. Reprezentacija je takođe odlično započela finalnu seriju i pobedila tri puta, da bi se opustila i omogućila rivalu da se vrati u život. Prva, pa druga meč lopta nisu bile iskorišćene, a u trećoj se činilo da će završiti posao. Ipak, nedostatak koncentracije u finišu doveo je do majstorice.

Danas se na konačan rasplet čekalo sve do poslednje trećine. Posle prvog dela igre golova nije bilo, da bi u drugoj trećini led konačno probili hokejaši domaće ekipe, koji su u poslednjih deset minuta uneli prednost od jednog gola.

Iako je Minskije uspeo da koliko-toliko parira Belorusima u poslednjem delu igre, domaći su iskoristili činjenicu da su gosti dobar deo ovog perioda igrali bez golmana i tako došli do još dva pogotka kojim su potvrdili trijumf i tako se radovali velikom trofeju. Napomenimo još jednom da ovi hokejaši još nisu ni punoletni.

BELORUSIJA 2 – HOKEJ

Sreda
Belorusija M17 – Minskije Zubri 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×