{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Miljković: Pregovarao sam sa Marinakisom 1998. godine, deset godina kasnije brod je bio duplo veći, a on veliki predsednik Olimpijakosa

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Slavni srpski as se priseća nezaboravnih trenutaka iz Atine i Pireja
no_image.png

Legendarni srpski odbojkaški as Ivan Miljković u razgovoru za jedan od navijačkih portala Olimpijakosa prisetio se fantastičnih trenutaka koje je proživeo noseći dres crveno-belih iz Pireja.

Zanimljivo, njegov prvi susret sa sadašnjim gazdom Evangelosom Marinakisom dogodio se još 1998. godine, kada nije bio apsolutni predsednik tamošnjeg sportskog giganta. Bilo je to tokom njegovih prvih godina u Partizanu.
"Igram u Srbiji 1998. godine i pregovaram sa Olimpijakosom. Sećam se odlaska u Vuliagmeni i susreta sa gospodinom Marinakisom na njegovom brdu. Njegova supruga je bila trudna, očekivali su dete. Tada naravno nisam potpisao za Olimpijakos. Kada sam se 2008. godine vratio u Atinu da potpišem sreo sam se sa gospodinom Marinakisom, 10 godina stariji, a njegov sin je imao 10 godina. Njegov brod je bio dvostruko veći nego pre 10 godina. Vrlo dobro ga poznajem, u međuvremenu je postao veliki predsednik Olimpijakosa, sad vodi računa o celoj klupskoj porodici. Siguran sam da nema bolje osoobe za tu funkciju. Nadam se da će ostati tamo koliko može. Čuo sam da ima zdravstvenih problema. Želim mu sve najbolje", rekao je MIljković.

Slavni srpski as danas živi u Švajcarskoj i radi u Udruženju profesionalnih odbojkaša u Evropi. Emocije koje je poneo iz Atine i Pireja su nezaboravne.
"Divan grad, sjajni ljudi, entuzjastični navijači. Sjajna atmosfera na tribinama i naravno ljubav prema klubu. Zapamtiću svaki trenutak zauvek, utakmice protiv Panatinaioksa, plej-of šampionata. Uvek ću govoriti o njima. Bile su to najstrasniji mečevi koje sam ikad igrao. Uživao sam u tim utakmicama, svakom posebno. Naročito proslave naših pobeda nad Panatinaikosom. Ti trenuci se ne zaboravljaju. Stvarno je neverovatno koliko me navijača Olimpijakosa još uvek prepoznaje. Živim u Cirihu, pa čak i ovde ima ljudi iz Grčke koji me se sećaju. Prošlog leta sam bio u Kanadi. Tamo živi stric moje supruge, veliki navijač Olimpijakosa. I on me se seća iz tog perioda, to je lepo. Generalno, volim da upoznajem navijače Olimpijakosa iz celog sveta i razgovaram. Lep je osećaj".

Iako nije bio previše dugo u Pireju, Miljkovićeva veza s navijačima je izuzetna. Zbog toga im je poslao poruku.
"Uvek jedan od vas! Voleo bih da sam ostao još malo, ali nikada nisam napustio porodicu Gate 7 (najvijačka grupa Olimpijakosa, prim.aut)", poručio je Miljković.

Foto: MN press, Star Sport

Najnovije vesti


×