{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Meškov Brest lagano nastavio seriju pobeda u beloruskom šampionatu

/ Izvor: mozzartsport.com
Učesnik regionalne SEHA lige siguran na gostovanju SKA u Minsku
Meškov Brest lagano nastavio seriju pobeda u beloruskom šampionatu

Potvrdio je Meškov Brest ove sezone u SEHA ligi da je tim za svako poštovanje, a potpunu dominaciju nastavio je danas u domovini. Navijači ovog tima gotovo da ne pamte kada su njihovi miljenici izgubili u domaćem šampionatu, pa je tako ceh danas platila ekipa SKA iz Minska, koja je samo mogla da položi oružje pred daleko snažnijim rivalom – 32:40 (13:20).

Već tokom prvog poluvremena, Meškov je stigao do ubedljive prednosti. Domaćini iz Minska nisu uspevali da održe korak za timom iz Bresta, pa su već na pauzi imali sedam golova zaostatka (13:20). Ruku na srce, u drugom delu igre su se koliko-toliko trgli, pa nisu dozvolili da na kraju dođe do potpune katastrofe.

Ubedljivo najuzbudljiviji duel dana odigrali su Gomelj i Kronon iz Grodna. Sve je rešavano u poslednjim trenucima, kada je domaćin ipak uspeo da sačuva prednost koju je imao tokom najvećeg dela utakmice – 28:27 (15:12).

Nije moralo tako da bude, jer je Gomelj negde na polovini drugog poluvremena imao zalihu od četiri gola. Ipak, u poslednjih deset minuta usledio je pad, Kronon se izdigao iznad svega i uveo meč u neizvesnu završnicu. Do boda, ipak, nije uspeo da dođe.

U poslednjem duelu dana, Mašeka iz Mogljeva uspela je da na gostovanju slavi protiv tima BGUFK Ska – 29:32 (12:16). Gostujući tim uspeo je da kroz najveći deo meča održi prednost na nivou između tri i šest golova, te da na kraju slavi zasluženu pobedu.

BELORUSIJA 1 – RUKOMET

Subota
BGUFK Ska – Mašeka Mogljev 29:32 (12:16)
SKA Minsk – Meškov Brest 32:40 (13:20)
Gomelj – Kronon Grodno 28:27 (15:12)

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×