{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Mir i tišina sportske penzije očigledno nisu za jednog od najvećih boksera svih vremena
no_image.png

Borac kakav se retko rađa, čovek koji je podigao "slatku nauku" na viši nivo, Flojd Mejveder mlađi izgleda se zasitio penzije.

Neporaženi šampion, koji je već jednom izašao iz penzije, 2017. da bi u vašarskoj atmosferti ukrstio rukavice sa UFC prvakom Konorom Makgregorom, ali i nedavno na praktično privatnoj žurci u Japanu, kada je lagano nokautirao nesrećnog rivala, zaželeo se krvi i znoja. Veliki mešter plemenitog sporta sve se češće pojavljuje u medijima i deluje kao da je spreman da ponovo uđe u ring. Četvoro ili osmougaoni, ostaje da se vidi.

Prvi na meti mu je, kako se čini Habib Nurmagomedov, vladar lake kategorije u UFC-u, i verovatno najbolji MMA (mešovite borilačke veštine) borac sadašnjice. Dagestanac je poznat i po tome što je kao mačku prebio Makgregora krajem 2018, te Mejvederu deluje kao dobar kandidat da se uzme još koja desetina miliona dolara u  njegovoj neprestanoj i nezajažljivoj jurnjavi za lovom.

Ali, iako je već bacio udicu dagestancom borcu, teško da će upeti da ga upeca. Jednostavo, Nurmagomedov je ozbiljan čovek kojima takve "cirkuzarije" ne padaju na pamet. Za sada. Šta više, smešan mu je pokušaj Amerikanca:

"Mejveder bi stalno da se pojavljuje po medijima. Vidim da je imao rođendan pre neki dan... Koliko mu je sada, 48, 49? Skoro da je vršnjak mog oca. Nisam siguran da li bih mogao da ga mlatnem po licu a-ha-ha! Ako želi pravu borbu neka dođe u UFC. Tu su prave bitke. Ja sigurno neću postati bokser,  mada možda bi mogli da organizujemo nešto po ideji mog oca, da 11 rundi radimo boks, a jednu MMA. Neka se javi, videćemo. J abih svakako preživeo 11 buks rundi, ali on ne bi tu jednu MMA" izjavio je Nurmagomedov koji 19. aprila brani šampionski pojas protiv Tonija Fergusona.

Habib sa ocem i trenerom, Abdulmanapom (@AFP)

Da li je ovo samo najava potencijalne nove megaborbe ili je Dagestanac rekao svoje ovim podsmevanjem, ostaje da se vidi, no to nije sve što Mejveder želi da radi u narednom periodu. On se naime preporučio Dionteu Vajlderu da mu pomogne kod revanša, to jest trećeg meča sa Tajsonom Fjurijem.

"Ako ga ja budem trenirao, naučiću ga da pobedi" smatra 43-godišnji Amerikanac, "Dionte je naš brat, mnogo je ulinio za našu zajednicu i mi moramo da ga podržimo sada. Bez obzira na sve ti si i dalje pobednik u mojim očima. Kralju!".

Flojd Mejveder junior je možda i najbolji defanzivac u istoriji boksa, a to je upravo ono što najviše nedostaje Vajlderu koji se uvek oslanjao na munjevite reflekse, ali pre svega atomsku desnicu koja mu je prokrčila put ka vrhu boksa. Neznanje defanzive se najbolje pokazuje protiv velikih majstora, a Tajson Fjuri, sada WBC šampion je bez sumnje najveći majstor plemenite veštine u teškoj kategoriji, te bi Mejvederovo znanje sigiurno dobrodošlo njegovom sunarodniku.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×