{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Joković vodio Hrvate do pobede nad Grcima - 14:11
Mađari na Crnogorce, Španci dočekali Hrvate

Domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu nije dozvolio iznenađenje u četvrtfinalu. Objektivno, Mađarska je imala najlakši posao, za rivala je imala skromni tim Rusije i lako ga je eliminisala sa 14:10.

Istina, pružili su Rusi jači otpor nego što se očekivalo, ali nisu uspeli da meč uvedu u neizvesnost, da unesu nervozu u redove Mađarske. Na putu do polufinala istakli su se Deneš Varga i Kristijan Maherc, koji su postigli po tri gola.

Reprezentacija Mađarske će se za mesto u finalu boriti protiv Crne Gore, koja je napravila iznenađenje i eliminisala Italiju sa 10:8.

Na korak do finala došla je i Hrvatska. Ušla je kao favorit u meč sa Grčkom i to zvanje je potpuno opravdala – 14:11.

Bio je to četvrtfinalni duel sa najmanje neizvesnosti, jer je Hrvatska posle prve četvrtine imala tri gola prednosti (6:3), a plus pet nakon prvog poluvremena (10:5).

Sve nakon toga je bilo rutinsko privođenje utakmice kraju. Hrvatima je, pre svega, sjajno funkcionisao igrač više, od osam tih situacija, šest su završili postizanjem gola. Najbolji igrač u bazenu bio je Maro Joković sa četiri gola, dok su Vrlić i Garsija postigli po tri.  

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Španije, koja je svrgnula Srbiju s trona, pa će Evropa u Budimpešti dobiti novog šampiona i to prvi put još od 2012. godine, jer su od tada pa do danas Delfini držali krunu.

Foto: Reuters

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU (BUDIMPEŠTA) – ČETVRTFINALE

Sreda
Italija – Crna Gora  8:10

Srbija - Španija  9:10 peterci (6:6)

Mađarska – Rusija  14:10

Hrvatska – Grčka  14:11

Najnovije vesti


×