{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Sent Luis zabeležio još jedan brejk u finalu NHL plej-ofa i to u veoma sumnjivim okolnostima, povevši su šampionskoj seriji sa 3-2
Ludo veče u TD Gardenu u ritmu Bluza
Pogodak Dejvida Perona

Povrede glavnih odbrambenih igrača desetkovale su odbranu Bostona za petu utakmicu veklikog NHL finala, ali je loše suđenje to koje je pred njihovim navijačima sinoć dotuklo Bruinse. I njihova slab napad, naravno.

Sent Luis je sinoć stigao do neočekivanog brejka, iako je, ruku na srce slavio u prvom turnusu u Bostonu i to u produžetku. Ovaj put nisu igrani dodatni minuti pošto su posao odradile sudije. Ošljarski, što bi se reklo. Naime, drugi i poslednji gol Bluza je postignut sredinom poslednje trećine nakon očiglednog faula, to jest pošto je Tajler Bozak sapleo, i to palicom Noela Akarija nakon čega je Devid Peron bio neumoljiv za 2:0. Malo je reći da su i igračio Bruinsa i navijači u TD Gardenu bukvalno "odlepili", ali kultura poštovanja sudijskih odluka, ma kakve bile tamo je mnogo, mnogo jača nego npr. kod nas, te je meč normalno nastavljen.

Bes i frustraciju Bruinsi nisu uspeli da pretoče u preokret, samo je Džo Debrask tri minuta kasnije uspeo da smanji na 1:2, ali to je bilo sve. I na kraju nije podbacila ta desetkovana odbrana Bruinsa već napad koji je bio jalov. Nervoza u gledalištu, tuče navijača i gotov dečije bešnjenje čelnih ljudi Bruinsa, pre svih predsednika Kema Nilija samo su dodatno pokvarili ionako tužnu atmosferu u Bostonu koju su mnogi navijači dodatno podgrejali tučama na tribinama. Naravno, tamo nema organizovanih bandi navijača kao u ovom delu Evrope, koji idu po utakmicama i "dele pravdu," već su to bili pojedinačni incidenti pijanih ljudi, koji su tako izbacili frustraciju.

Meč je ipak priveden kraju, a Bluzeri sada imaju veliki šansu da pred svojim navijačima završe priču pošto su poveli sa 3-2. Naredni, možda i poslednji meč Stensli kuop finala igra se u Sent Luisu u noći između nedelje i ponedeljkaod 02.00 posle ponoći.

FOTO: Reuters

×