{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Posle dva dana pauze evropske i svetske šampionke igraju u Osaki protiv Japanki u okviru Svetskog kupa za odbojkašice u Japanu.
Kreće borba za šesto mesto

Odbojkašice Srbije imaju polovičan učinak posle osam kola Svetskog kupa u Japanu. Podmlađena selekcije naše zemlje odigrala je iznad očekivanja s obzirom na to da su evropske svetske šampionke stigle u Aziju bez pet najboljih igračica sa EP u Ankari.

Posle dva vezana poraza Srbije od Rusije i Južne Koreje u Tojami i dva slobodna dana, naša selekcije igra danas (12.20) u Osaki protiv Japana. Neugodna selekcije koja nije poslednjih godina u svetskom vrhu uvek je bila težak rival za Srbiju. Ove godine, Japanke su posle četiri seta pobedile našu reprezentaciju u Ligi nacija.

Prošle godine na Svetskom prvenstvu ove dve selekcije su igrače dvaput. Prvo su Japanke dobile 3:1, a onda se naša reprezentacija revanširala ubedljivom pobedom u tri seta. Domaćin igra u najjačem sastavu i ima ulogu blagog favorita. Najboljih pet reprezentacija se odvojila na tabeli, dok bi Srbija sa Japanom i Južnom Korejom mogla da se bori za šestu poziciju u preostala tri kola.

Podsetimo, na ovo takmičenje evropske i svetske šampionke otišle su bez zlatnog selektora Zorana Terzića (menja ga jedan od pomoćnika Aleksandar Vladisavljev) i pet najboljih igračica sa nedavno završenog Evropskog prvenstva u Ankari – Tijane Bošković, Maje Ognjenović, Brankice Mihajlović, Stefane Veljković Silvije Popović.

Sistem takmičenja je takav da se igra 11 kola, svako sa svakim. Titulu od pre četiri godine brani Kina, dok je Srbija bila druga, a SAD treće.

SVETSKI KUP ZA ODBOJKAŠICE – 9. KOLO

Petak
Južna Koreja – Kenija 3:0
Dominikanska Republika – Argentina 3:0
Kamerun – Brazil 0:3
08.00: Kina – Holandija
11.00: (3,55) Rusija - SAD (1,25)
12.20: (1,55) Japan - Srbija (2,29)

*** kvote su podložćne promenama

Foto: FIVB


MOZZART TV - TIKET ZA VIKEND: Promišljenost je ključna za dobitno tipovanje

 

Najnovije vesti


×