{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Tajson Fjuri večeras u Las Vegasu radi svoj 30. profi meč
Kralj Cigana protiv švedskog levaka

Bokserski vikend ispunjen zaista zanimljivim obračunima, uglavnom "sa one strane Atlantika", nastavlja se i večeras borbom koju su mnogi čekali. I to samo zbog jednog, ali kakvog borca - Tajsona Fjurija!

Engleski fajter, koji se do pre godinu i po dana borio sa depresijom i kombinovanom zavisnosti sada je jedan od najomiljenijih likova u svetu "plemenite veštine". Koliko je omiljen pokazao je i pred ovaj meč pošto  osvojio simpatije suparnika, Ota Valina  sa kojim je čak tokom nekoliko održanih promocija postao dobar prijatelj. Naravno, to ga neće sprečiti da večeras u ringu u Las Vegasu pokaže sav raskoš svog talenta. Talenta kojim je savladao Vladimira Klička, kojim je nedavno namučio jedva preteklog Diontea Vajldera, WBC vladara, i talenta koji mu je dozvolio da nakon 29 profesionalnih borbi nema NITI JEDAN poraz.

Fjuri u akciji

Oto Valin, fizički zaista impresivni švedski "levak" često je u profi karijeri bacao protivnike na pod. Na 20 održanih mečeva slavio je svih 20 puta, a u 13 navrata je posao završavao pre poslednjeg gonga. Za razliku od dvometraša iz Sundsvala, koji očigledno ima "bombe u pesnicama", Tajson je poznat kao veliki taktičar i bokser koji pre ide na "nadigravanje" sa protivnikom, nego na njegovo razaranje. Ali i ta taktika je popularnom "Kralju Cigana" donela 20 trijumfa tehničkim nokautom, što još jednim primerom pokazuje o kakvoj se bokserskoj klasi radi.

Za starije zaljubljenike u boks, Fjurija pre svega treba uporediti sa Muhamedom Alijem i njegovo taktikom "letim kao leptir, ubadam kao pčela", ali i izuzetno zanimljivom, bistrom ličnošću. Ako bi neko mogao da bude naslednik boga boksa rođenog u Lujvilu pod krštenim imenom Kasijus Klej, onda je to ovaj Britanac.

Što se tiče prognoze, sve su na strani Fjurija koji ovaj meč, najverovatnije više posmatra kao pripremu za naredene, daleko važnije okršaje koji ga očekuju, pre svih revanš sa gorepomenutim Vajlderom, pošto je njihov prvi susret završen bez pobednika te je pojas ostao oko struka američkog bombardera. Mnogi kažu - nezasluženo.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×