{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kolaković objasnio razloge odlaska iz Irana: Da su Srbija ili Crna Gora čekao bih Olimpijske igre, ovako ne bi bilo korektno

/ Izvor: mozzartsport.com, Sportklub
Trofejni stručnjak u potrazi za klupskim angažmanom
Kolaković objasnio razloge odlaska iz Irana: Da su Srbija ili Crna Gora čekao bih Olimpijske igre, ovako ne bi bilo korektno

Tri godine je proveo u Teheranu i svaku je obeležio medaljom. Najpre bronzanom na Kupu šampiona u Japanu 2017, pa zlatnom sa Azijskih igara 2018, a onda još jednim najsjajnijim odličjem, lane na domaćem terenu, na Prvenstvu Azije.

Taman što je skockao tim, uhvatio pobednički ritam, planirao da se na Olimpijskim igrama u Tokiju domogne pobedničkog postolja, Igor Kolaković je završio misiju u Iranu. Ruka ruci i svako na svoju stranu. Bez teških reči. Jednostavno – viša sila.
Nisam dobio otkaz kako su objavili pojedini mediji. Čelnici Odbojkaškog saveza Irana su me kontaktirali, razgovarali smo, posle čega je bilo jasno da je vreme da se raziđemo. Ugovor mi ističe 1. septembra, dogovor je bio da se angžaman završi na Olimpijskim igrama u Japanu, međutim, zbog virusa korona, Igre su otkazane do 2021, odbojkaši Irana samim tim neće imati nikakve aktivnosti, niti velika takmičenja, godinu i po dana. S obzirom da je Iran zemlja koja je žestoko pogođena virusom korona, da mora da vodi računa i o ekonomskoj, pored zdravstvene situacije u zemlji, predložen je sporazumni raskid saradnje. Pristao sam na to“, pojasnio je trofejni odbojkaški trener u razgovoru za Sportklub.

Prema njegovim rečima, cela 2020. bila je posvećena Igrama u Tokiju. Takvi su se planovi kovali.
Želeo sam da sa Iranom učestvujem na Olimpijskim igrama, da ostvarim san, četvrti put da učestvujem na najvećoj sportskoj smotri na svetu. Mnogi su me pitali zašto nisam promenio odluku i sačekao Olimpijske igre. Gotovo sigurno bih to uradio da sam selektor Crne Gore ili Srbije, ali ovako, zaista nisam mogao da čekam izuzetno dug period bez aktivnosti. Osim toga, ne bi bilo korektno ni prema čelnicima Odbojkaškog saveza Irana, sa kojima sam imao sjajnu saradnju. U bliskoj budućnosti ćemo razgovarati, verujem da ćemo se rastati prijateljski, jer smo ostvarili sjajne rezultate i imali odličnu saradnju“.

Rođeni Podgoričanin, koji je u klupskoj karijeri trenirao Budućnost, ACH iz Ljubljane i francuski Kan, a osam godina proveo na kormilu srpskog državnog tima (2006-2014) objasnio je redosled daljih poteza.
Plan mi je bio da posle Olimpijskih igara u Japanu fokus usmerim ka klupskim aktivnostima. Sada je taj proces s jedne strane ubrzan, a s druge usporen, jer smo suočeni sa globalnim zdravstvenim problemom. U ovom trenutku, apelujem na sve građane da ostanu kod kuće i na taj način pomognu zdravstvenim radnicima i nadležnim instituacijama u borbi protiv opasnog rivala, kakav je virus korona“, dodao je Igor Kolaković.

(FOTO: Star sport)

Najnovije vesti


×