{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
U ponedeljak se igraju četvrtfinalni mečevi na Svetskom prvenstvu za vaterpolistkinje u Južnoj Koreji. Branilac krune ne bi trebalo da ima problema protiv Grčke, a u ostala tri susreta nijanse odlučuju
Kod dama - drama, Amerikanke su jedina sigurica

Favoriti su se “prošetali” do četvrtfinala Svetskog prvenstva za vaterpolistkinje, ali od ponedeljka i mečeva četvrrtfinala konačno bismo mogli da gledamo neizvesnije utakmice u Gvandžuu.

Amerikanke su dvostruke uzastopne šampionake sveta, a i u Južnoj Koreji daju im se najveće šanse za zlato. U grupnoj fazi, jedino su Holanđanke pružile jači otpor, ali nije bilo dileme oko pobednika – 12:9. Grkinje su u osmini finala lakše nego što se očekivalo savladale Kinu, ali u susretu sa dominantnom selekcijom SAD teško da mogu da očekuju pobedu. Amerikanke imaju osam uzastopnih pobeda protiv Grkinja, koje su poslednji put slavile pre 10 godina u Svetskoj ligi.

Rusija, koja je prošle godine bila vicešampion Svetske lige iza SAD, ima ulogu blagog favorita protiv Australije. Zbornaja ima tri vezana trijumfa protiv Australijanki poslednjih godinu dana. Prošlog meseca u četvrtfinalu Svetske lige bilo je 9:8 za Ruskinje.

Španija i Holandija su godinama u svetskom vrhu. Furija je pokazala bolje rezultate na ovom šampionatu. Lale su jedva pobedile Kanadu sa 5:4 u osmini finala. Tradicija poslednjih godina je na strani Holanđanki koje imaju tri vezane pobede protiv Špankinja.

Četvrtfinalne duele zatvaraju Italijanke i Mađarice, koje su na startu takmičenja ispisale istoriju vaterpola kada su pobedile domaćina Južnu Koreju sa čak 64:0. Ipak, poraz od Rusije je ostavio Mađarsku na drugom mestu u grupi pa je morala da igra plej-of protiv Novog Zelanda. Italijanke su imale dva dana više odmora jer su se kao lideri grupe dierketno plasirali među osam najboljih selekcija planete.

Amerikanke su osvojile zlata na poslednja dva šampionata sveta, pre dve godine u Budimpešti i pre četiri u Kazanju. U finalu 2015. godine su bile bolje od Holandije, a na prošlom SP od Španije.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 07:00 11720 SP W USA W - Greece W h 1 (-7.5) 1,90
Ukupna kvota1,90

SVETSKO PRVENSTVO (Ž) – GVANDŽU, JUŽNA KOREJA

Ponedeljak

ČETVRTFINALE
07.00: SAD – Grčka
08.30: (1.40) Rusija (8.00) Australija (4.00)
10.00: (2.15) Španija (6.00) Holandija (2.20)
11.30: (1.85) Italija (6.50) Mađarska (2.55)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×