{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Kličko razmišlja o povratku u ring!

/ Izvor: mozzartsport.com
"Ako budem 45-godišnjak koji i dalje voli boks, oseća leptiriće u stomaku kada pomisli na borbu, ramislio bih o rekordu, to jest o tome da budem najstariji prvak sveta u teškoj kategoriji ", rekao je Ukrajinac
Kličko razmišlja o povratku u ring!

Jedan od najvećih boksera svih vremena, koji se oprostio od plemenite veštine prošle godine nakon poraza od Entonija Džošue, Vladimir Kličko izgleda razmišlja o povratku u ring!

"Znate šta, mora postojati dobar razlog da se vratim u ring. Nešto neobično, možda čak izuzetno mora da se dogodi da ja ponovo stavim rukavice na ruke i krenem u mečeve. Ali, i dalje sam u fantastičnoj formi, mada ne znam koliko ću još moći da je držim na ovom nivou... Ako budem 45-godišnjak koji i dalje voli boks, oseća leptiriće u stomaku kada pomisli na borbu, ramislio bih o rekordu, to jest o tome da budem najstariji prvak sveta u teškoj kategoriji. Jer tu je ispred mene samo Džordž Formen", rekao je Ukrajinac koji je rođen 25. marta 1976.

Legendarni Amerikanac je oko struka stavio IBF i WBA šampionske pojaseve sa punih 45 godina kada je novembra 1994. savladao do tada neporaženog Majkla Murera, čitave dve decenije nakon gubitka prve titule. To jest poraza od čuvenog Muhameda Alija u Kinšasi.

Kličko  i njegov brat Vitalij nisu baš omiljeni širem sloju ljubitelja borilačkih cveština pošto su pobeđivali "dosadno", to jest savršeno koristeći svoje prednosti - pre svih visinu, kao i izuzetno sportsko obrazovanje. Upravo zato bi mlađi Vladimir mogao slobondno da nastavi da se bavi ovim poslom, a s obzirom kakva je konkurencijapri vrhu, izuzimajući Džošuu i Diontea Vajldera, eventualno Tajsona Fjurija verovatno bi se uskoro našao u prilici da osvoji novu titulu.

FOTO: Shutterstock

Najnovije vesti


×