{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Legendarni rukometaš sam sebi napravio problem
Karabatić mora na novu operaciju

Sa zdravljem nema igranja. Shvatio je to na teži način Nikola Karabatić, jedan od najboljih rukometaša sveta, koji će zbog nebrige morati na novu operaciju, a posle nje i na dužu pauzu.

Karabatić je operisao stopalo prošle godine i morao je na višemesečni oporavak. Međutim, lider francuske reprezentacije je na svoju ruku skratio taj period rehabilitacije samo da bi zaigrao za državni tim na Svetskom prvenstvu u januaru.

Nikola se našao u timu samo za finalni deo turnira i pomogao ekipi da osvoji bronzu. Ali je samom sebi napravio problem. Pred kraj sezone od tih napora i nedovoljno zalečene povrede Karabatiću su stradali i zglob i koleno. Od jednog problema napravio je dva.

As Trikolora sa srpskim korenima moraće na novu operaciju, ali je upitno sada, sa 35 godina, koliko će mu trajati oporavak. Karabatićev plan je bio da se od reprezentacije Francuske, a možda i rukometa oprosti sledećeg leta na Olimpijskim igrama u Tokiju. Međutim, sve je to sada upitno. Jasno je da će preskočiti predstojeće Evropsko prvenstvo na zimu, ali za Igre u Japanu je sve otvoreno.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×