{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
U Londonu večeras pravi bokserski spektakl
no_image.png
Sučeljavanje Prograisa (levo) i Tejlora

Polako, ali sigurno O2 arena u Londonu postaje epicentar bokserskih dešavanja van SAD. Na obali Temze ove večeri novi praznik za ljubitelje "plemenite veštine", a u centru nja dva obračuna, jedan za šampionski pojas, a drugi u kojem učestvuje legenda britanske teške kategoriuje, Derik Čisora.

Škotska će u Londonu ili dobiti novu boksersku superzvezdu ili će SAD imati još jednog "ujedinjenog" šampiona kada se sudare Džoš Tejlor i Ridžis Prograis. Prvi drži titulu u superlakoj kategoriji u IBF veraziji, a drugi u WBA, a zanimljivo je da obojica nemaju niti jedan poraz. Škot je slavio u svih 15 mečeva, a Amerikanac u 24. Iako je Progreis favorit, treba znati to da nikada nije boksovao van domovine, te je uvek imao prednost domaćeg ringa, a u Londonu ga čeka puna hala ludih Gorštaka. MOZZART kvota na Tejlora je 2,06, što dovoljno govori koliko se očekuje da bude "tesno".

Što se tiče Čisore, on sa 35 godina polako privodi veoma intersantnu karijeru kraju. Čovek koji je uspeo da isprovocira Vladimira Klička tako što ga je napadao i dosađivao mu pšre njihov obračun bukvalno gde god se ovaj pojavio, pa čak i dok je ručao u restoranu. No to je bilo davno, a sad je ovaj britanski borac rodom iz Zimbabvea pred zaista teškim zadatkom. Em nije više u vrhunskoj formi, em mu je protivnik ludo hrabri borac iz Livrepula koji je uleteo umesto Džozefa Parkera pošto je Novozelanđanina ujeo otrovni pauk.

I dok je Čisora zabeležio 31 pobedu i devet poraza, Dejvis Prajs je 25 puta izlazio kao pobednik iz ringa, a šest puta je poražen, ali ima odlična procenat od 65 posto trijumfa nokautom, 10 % više od protivnika. I ako treba birati gde biste rizikovali između ova dva meča, preporučujemo ovaj, a i kvota 32,0 na Tejlora je zaista jaka. Svakako, i jedan i drugi će od samog starta "bacati bombe" pa ko koga prvog zakači kako treba, taj će i slaviti.

BOKS U LONDONU - KVOTE

***kvote su podložne

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×