{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Juniori protiv SAD-a na Svetskom prenstvu u rukometu

/ Izvor: mozzartsport.com
Nakon uvodnog trijumfa protiv Japanaca, Srbija traži drugu pobedu protiv Amerikanaca
Juniori protiv SAD-a na Svetskom prenstvu u rukometu

Lepo je počelo, iako je bilo muka u prvom kolu protiv Japana. Reprezentacija Srbije je sa Samurajima tokom čitave utakmice bila u egalu, ali je na kraju ipak uspela da prelomi meč u svoju korist u poslednja dva minuta i tako dođe do izuzetno važne pobede. Međutim, nju će danas morati i da potvrdi protiv selekcije SAD-a, a ističe se da je Srbija ogroman favorit da dođe do pobede.

Amerikanci su na prvoj utakmici na ovom prvenstvu ubedljivo poraženi od strane Španaca, a koliko su bili loši govori i činjenica da su već nakon prvog poluvremena gubili rezultatom 21:5. Ni u drugom poluvremenu nisu pokazali neku bolju igru, pa je na semaforu na kraju susreta pisalo 34:13.

Izvesno je da će reprezentacija SAD-a na ovoj utakmici pokušati da ispravi "krive Drine", ali objektivno gledano, ni danas nema čemu da se nada protiv reprezentacije Srbije koja će sa Andrejom Trnavcem na golu predstavljati neprobojan bedem za Amerikance. U napadu dobru partiju ponovo treba očekivati od Ivanovića, koji je faktički i doneo trijumf Srbiji na meču protiv Japana. Na klupi naše reprezentacije na ovom prvenstvu se nalazi Boris Rojević.

Srbija se inače nalazi u Grupi A zajedno sa domaćinom turnira, Španijom, kao i Slovenijom, Tunisom i već pomenutim Japanom i SAD-om. Plasman u nokaut fazu obezbediće četiri prvoplasirane ekipe iz svake grupe, kojih je ukupno četiri.

SVETSKO PRVENSTVO U21 - 2. KOLO: 

Četvrtak

16.00: (13,00) Bahrein  (13,00)  Portugal (13,00) 
17.00:  (13,00) Japan  (13,00)  Slovenija (13,00) 
18.00:  (4,40) Brazil  (13,00)  Hrvatska (13,00) 
19.00:   SAD - Srbija
20.00:  Kosovo* - Mađarska
21.00:  (9,00) Tunis  (14,00)  Španija (1,10) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Rukometni savez Srbije

Najnovije vesti


×