{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Jelenić vodi srpski vaterpolo: Cilj povratak najboljih igrača u srpske klubove

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
„Da ih selektor ima na okupu, ali i da budu vidljiv uzor novim klincima koji žele u naš sport. Bili bi u nekoliko klubova što bi doprinelo većem interesovanju za vaterpolo od strane medija, sponzora, publike“, kaže novi predsednik VS Srbije
no_image.png

Na današnjoj Izbornoj sednici Skupštine Vaterpolo saveza Srbije za novog predsednika saveza, jednoglasno je izabran nekadašnji trofejni reprezentativac i vaterpolo radnik Viktor Jelenić.

Na mestu predsednika Skupštine umesto Milana Krstića, koji je postao član Upravnog odbora izabran je Saša Vlaisavljević, v. d. generalnog direktora Aerodroma Nikola Tesla Beograd. Izabrano je 10 članova Upravnog odbora i Nadzorni odbor.
„Pre svega zahvalnost Miloradu Krivokapiću na urađenom. Postignuti su u takmičarskom delu nezabeleženi rezultati u svetu. Svaka čast momcima. Idemo dalje. Najvažniji zadatak je osvajanje zlata u Tokiju. Želimo da naredne sezone zbog toga sve naše najbolje igrače vratimo u zemlju pred olimpijsku godinu. Da ih selektor ima na okupu ali i da budu vidljiv uzor novim klincima koji žele u naš sport. Bili bi u nekoliko klubova što bi doprinelo većem interesovanju za vaterpolo od strane medija, sponzora, publike. U tom smislu predviđam i jačanje rada sa mladjim kategorijama po jedinstvenom metodu napravljenom od strane naših najboljih trenera. Moramo da popularišemo ženski vaterpolo, da ga afirmišemo kod devojčica i da klubove osnivamo gde god je to moguće, rekao je Jelenić.

U ovom trenutku rak rana su klubovi. Jelenić kao čelnik Crvene zvezde jako dobro zna u kakvom ambijentu rade klubovi.
Neophodna je saradnja sa lokalnim samoupravama kako bismo olakšali uslove za rad. Posebno mislim na termine za zakup treninga u sportskim centrima gde su beogradski klubovi u najtežoj situaciji. Klubovima sa vrhunskim rezultatima treba obezbediti dodatne beneficije kao i finansijsku pomoć za učesnike u međunarodnim takmičenjima i Regionalnoj ligi. Kod Regionalne lige moramo da razgovaramo sa drugim savezima, da se postave neke osnove na pravi način jer nama je ipak naše prvenstvo najvažnije. Pokušaćemo da svakom klubu uz pomoć sponzora omogućimo finansijski dodatak i lakše uslove takmičenja, a nastavićemo da plaćamo sudijske i delegatske takse.

O visiji dugovanja nije bilo reči ali je novi predsednik bio jasan.
Naša je obaveza da u naredne tri godine dugovanja saniramo. U isto vreme da nastavimo sa vrhunskim rezultatima. Svi koji vole vaterpolo neka su uključe i da pomognu koliko mogu kako bi voljeni sport i u budućnosti Srbiji doneo mnogo radosti kao što je to bilo u godinama za nama. Uradiću sve da uspemo u ovim idejama i siguran sam da ću jednog dana kada budem odlazio sa ove funkcije moći da vas sve pogledam u oči, zaključio je Jelenić.

Najnovije vesti


×