{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Janko i Niko se bore za peto mesto i nagradu od 12.000 dolara

/ Izvor: mozzartsport.com
FaZe Clan bez šanse da se plasira u veliko finale i da se bori za velikih 75.000 američkih novčanica
Janko i Niko se bore za peto mesto i nagradu od 12.000 dolara

Prosto je neverovatno kako FaZe Clan u drugoj fazi ove sezone ESL Pro lige do sada nije upisao nijedan trijumf. Imali su momci koje "sa klupe" predvodi Janko Paunović, a u čijem se sastavu nalazi Nikola Kovač veliko vođstvo u dva od četiri pređašnja duela, ali su svaki završavali na strani poraženih.

I sam Nikola Kovač, popularni "Niko" je preko svog Instagram naloga istakao nezadovoljstvo činjenicom da FaZe nije ostvario nijednu pobedu u ovoj fazi, što znači da je faktički jedini tim koji može time da se "pohvali".
"Stvarno ne znam koliko tesnih dvoboja možemo da izgubimo u jednoj sedmici i koliko njih ne možemo da zatvorimo na pravi način", istakao je Kovač posle poraza od NaVi-ja u tri mape sinoć.

Bilo kako bilo, FaZe sigurno neće biti motiva kada večeras bude udario na OG (18.25). Nije svejedno da li će se takmičenje završiti na petom ili šestom mestu, jer svako od njih nosi i značajnu novčanu nagradu. Konkretno, peto mesto bi osvajaču donelo odličnih 12.000 američkih dolara.

Da sve bude još bolje po FaZe Clan, protiv OG-ja su se već sastali u prvoj fazi ove sezone, kada su u izuzetno važnom susretu, koji je faktički odlučio o njihovom plasmanu dalje, slavili u dve mape. Red Bulova filijala je u tom delu takmičenja predstavljala pozitivno iznenađenje, ali u drugom krugu jednostavno nije bilo snage za podvig.

Tako će se za plasman u veliko finale i borbu za fantastičnih 75.000 dolara boriti Fnatic, Mousesports i NaVi. Faktički, direktan okršaj između Fnatic-a i NaVi-ja (18.25) mogao bi da nam reši pitanje ko će sa prvog mesta direktno u veliko finale, a ko će se sa druge i treće pozicije plasirati u doigravanje.

Ukrajinski sastav je nakon izuzetno lošeg početka sezone ušao u pravi ritam i u drugoj fazi upisao je tri pobede, baš kao i Šveđani. Fnatic će se zapravo zapitati kako je i zbog čega dopustio da bodove u međusobnom susretu uzme poslednjeplasirani OG, jer da se nije desio taj kiks, sada bi sa prvog mesta i sa maksimalnim učinkom gledali na sve ostale.

Ali oko prosutog mleka jednostavno ne vredi plakati. Fnatic će morati da večeras igra protiv izuzetno neugodne tradicije, koja kaže da je NaVi slavio na 14 od poslednjih 16 njihovih međusobnih okršaja. Ruku na srce, dve pobede Šveđana došle su nedavno, krajem februara ove i početkom decembra prošle godine.

Iz prikrajka će situaciju vrebati Astralis i Mousesports (18.25). Nominalni domaćin na ovom meču ne može da se domogne direktnog plasmana u finale, ali može da sanja o jednoj od dve pozicije koje vode u polufinalno razigravanje. Za to bi im odgovaralo da u prethodnom paru slavi NaVi, naravno, uz njihovu pobedu večeras.

No, daleko od toga da će se Mousesports tako lako predati. Sastav koji čine igrači sa čitave teritorije Starog kontinenta pokušaće još jednom da pomrse konce Dancima, te da tako faktički obezbede razigravanje, a u slučaju pozitivnog rezultata i pobede NaVi-ja, čak i plasman u finale.

Napomenimo da drugo mesto na kraju takmičenja donosi 30.000 dolara, dok trećeplasirani tim sa sobom kući nosi 18.000 američkih novčanica. Ko zavši na četvrtoj poziciji, moraće da se zadovolji sa "svega" 13.000 dolara.

ESL PRO LIGA - DRUGA FAZA, 5. KOLO

Četvrtak
18.25: (1,60) Astralis - Mouseports (2,19)
18.25: (1,45) FaZe Clan - OG (2,55)
18.25: (1,60) Natus Vincere - Fnatic (2,19)

Napomena: Kvote su podložne promenama

PREĐAŠNJI REZULTATI DRUGE FAZE

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×