{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ivana Španović prizemljena, definitivno ne ide na SP!

/ Izvor: mozzartsport.com
Zbog povrede zadnje lože naša najbolja atletičarka završila sezonu
Ivana Španović prizemljena, definitivno ne ide na SP!

Vest od minulog vikenda da je Ivana Španović doživela povredu danasa je dobila crni zaključak. Naime, naša najbolja atletičarka i definitivno neće moći da učestvujem na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se održava 27. septembra do 6. oktobra u Dohi.

Atraktivna Zrenjaninka je na mitingu u Berlinu doživela povredu zadnje lože, uplakana napustivši stadion. Njen trener, Goran Obradović odmah je dao najgoru prognozu, da nštićenica neće moći da mu se takmiči u Kataru, što je danas i potvrđeno nakon serije medicinskih pregleda. Po rečima doktora Jovana Đurovića, za oporavak će joj biti potrebno od tri do pet sedmica, nakon čega će krenuti sa pripremama za narednu sezonu.

„Bez obzira na ozbiljnost povrede, psihički mi je, koliko je to moguće, lakše pala činjenica da se to desilo na ovom mitingu, a ne na šampionatu, kao što je bio slučaj sa ahilovom tetivom prošle godine na Evropskom prvenstvu. Ovo je definitivno bila godina izazova za mene, te se okrećem rehabilitaciji i odmoru. Želim da se potpuno oporavim i fokusiram na ono najvažnije, a to su Oiimpijske Igre u Tokiju“, izjavila je osvajačica dve bronzane medalja na SP na otvorenom.

Samo šest meseci posle dramatičnog nastupa na Svetskom prvenstvu u Londonu 2017. gde je završila na četvrtom mestu, Španovićeva je postala svetska dvoranska prvakinja, a na prvom takmičenju posle povrede prošle godine u Berlinu, srpska atletičarka je odbranila titulu evropske dvoranske šampionke treći put za redom, i na taj način se izjednačila sa legendom Hajke Dreksler.

„Prvi cilj za ovu 2019. Ivana je uspešno ostvarila, odbranila je titulu evropske dvoranske prvakinje. Letnja sezona bila je posvećena samo jednom takmičenju, svetskom prvenstvu. Nažalost, ovakve stvari se dešavaju, sledi period oporavka i verujem da će Ivana, već polovinom oktobra, i fizički i psihički biti spremna za nove izazove, za olimpijske izazove“ potvrdio je Obradović.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×