{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Mašeka i Gomelj bez šanse protiv Meškova, odnosno SKA
no_image.png

Dva meča, dve sigurice. Ni više, ni manje. Takvo je stanje u rukometnom prvenstvu Belorusije. Šta drugo očekivati kada se sastaju ekipe koje ne umeju sa svojim današnjim rivalima.

Samo ove sezone Mašeka je četiri puta odmeravala snage sa Meškovim Brestom i beležila poraze sa 11, 13, 16 i devet golova razlike, dok je Gomelj ostvario pet neuspeha u sudarima sa SKA iz Minska, oličena u vidu minusa od sedam, četiri, devet, deset i osam golova. Jasan pokazatelj nemoći i inferiornosti u odnosu na sastave iz Bresta i Minska više je nego očigledan.

Meškov Brest je definitivno najbolji u ligi. Samo jedan poraz od početka šampionata garantuje mu status glavnog kandidata na presto. Gostovanje Mašeki je prilika da lider nastavi trijumfalan niz na gostovanjima, pošto je u seriji od deset pobeda van kuće u šampionatu. Mašeka je vezala tri slavlja, ali protiv najslabije rangiranih ekipa u ligi, dok protiv onih jačih redovno biva preslišana.

SKA Minsk je druga sila šampionata, a Gomelj davljenik koga bije skoro ko stigne. Odnos snaga je dakle potpuno okrenut u pravcu tima iz Minska koji redovno pobeđuje na međusobnim utakmicama, a koji je prošli meč u šampionatu izgubio od Meškova, što je bio i derbi takmičenja. Biće ovo njegova izvesna prilika za iskupljenje, odnosno za ubedljivo slavlje.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×