{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Igor Milanović: Ma kakva sila u regionu, nema nas...

/ Izvor: mozzartsport.com, zurnal.rs
Komentari: 13
Alarmantno svedočenje legende vaterpola, sada stratega Crvene zvezde o srpskoj klupskoj, ali i reprezentativnoj sceni
no_image.png

Kriza kuca na vrata našeg najtrofejnijeg sporta, kriza koja tinja i polako se pretvara u buktinju. Kriza koja se šunja ispod neverovatnih rezultata naše vaterpolo reprezentacije te tako ostaje van očiju javnosti.

Da je tako svedoče katastrofalno slabi rezultati naših klubova, pa i onih sa najslavnijojm tradicijom, kao i neprestan odlazak talenata oko kojih se grabe mnoge države, pre svih Mađarska koja ozbiljno ulaže u ovaj sport. Nekada se činilo da je naš bazen sa talentima neiscrpan, ali se sve češće vidi dno, o čemu svedoče reči po mnogim parametrima najboljeg našeg, ali i svetskog vaterpoliste, sada šefa struke u Crvenoj zvezdi, Igora Milanovića.

"Mi smo treća liga, ma kakva sila u regionu. Nema nas.", rezigniran je Milanović u razgovoru za Sportski žurnal, "Mladost i Jug lako dobijaju Jadran koji je daleko bolji od nas. Nismo u sastavu protiv Mladosti u Zagrebu imali Vukićevića. Baš bih voleo da vidim gde bi tada bili. Ali kako god, ovo je alarmantni trenutak za srpski klupski vaterpolo."

Upozorenje čoveka (i to kakvog) koji je već četiri decenije u vaterpolu, u nekoj ozbiljnijoj državi od naše bio bi alarm koji bi potresao sve sportske strukture, od ministarstva do podružnih saveza. Da se najtrofejniji nacionalni sport nađe oči u oči sa propasti, bila bi najvažnija tema u svim sportskim forumima. Kod nas se ta tema uglavnom izbegava iz raznih razloga, a pre svega ne zbog nekog paklenog plana o uništenju, nego zbog inertnosti onih organa koji mogu nešto da naprave.

"Nekoliko godina smo bez medalje, ali što je još gore i bez igrača koji u najavi mogu da budu veliki. Prihvatio sam obavezu da budem koordinator Saveza u mlađim kategorijama i želim da svi zajedno nešto uradimo. Generaciju 1999. očekuje svetsko u decembru. Planiram da u novembru okupimo na pripremama generacije 2004, 2005 da pomognemo Gociću i Koroliji u razvoju ovih igrača. Rekao sam da hoću i da budem odgovoran za takav rad. Moramo svi da se zbijemo i da radimo.", zaključio je legendarni as za Sportski žurnal.

Predsednik VSS Viktor Jelenić i selektor Dejan Savić

Pored blede budućnosti vatrepolo sve češće potresaju i lične nesuglasice ljudi u savezu i oko njega. Poslednji u nizu sukoba je onaj na relaciji vrh VSS-a - VK Novi Beograd. To jest  predsednika Viktor Jelenića sa jedne i Aleksandra Šapića i Vladimira Vujasinovića sa druge strane. Milanović je za Sportski žurnal dao svoje viđenje te "svađe":
"To nam ne treba, još se upliće politika na način koji nije dobar. Uz to mislim da sve to nije korektno ni prema predsedniku saveza Jeleniću ni predsedniku Vučiću koji je pomogao. Nama je potrebno, ponavljam da se zbijemo, zajedno radimo i nađemo način da pojačamo klubove. Vrujem da i Šapić i Vujasinović žele da idu u pravcu jačanja srpskog vaterpola. Ti neki konflikti nam nisu potrebni, već rad. Na kraju reč je o klubu koji ne egzistira dugo pa može i da se pomisli da namere nisu baš najiskrenije."

(Foto: Starsport)

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU EKIPIZZE

 

Najnovije vesti


×