{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Mladi Amerikanac očekivano postao privremeni WBC šampion u lakoj kategoriji i sada se nada skorom obračunu sa predobrim Ukrajincem
Hejni polomio Abdulajeva, sledeći je Lomačenko
Detalj sa meča u Njujorku

Devin Hejni je sa lakoćom opravdao ulogu jakog favorita u sinoćnjem meču u Medison skver gardenu, gde se borio sa Zaurom Abdulajevim za pojas interim, to jest privremenog šampiona lake kategorije u najcenjenijoj i najprestižnijoj bokserskoj profesionalnoj organizaciji, WBC-u.

Fantastični 20-godišnjak iz Kalifornije ponovo je pokazao raskošan talenat, ovaj put protiv malo poznatog, ali do sada nepobeđenog Rusa, a meč je prekinut u pauzi između četvrte i pete runde pošto je utvrđeno da je Abdulajevu pukla jagodična kost nakon razornog udarca koji je primio. Ovo je Hejniju 23 pobeda u isto toliko profi borbi, a 15. put je slavio pre poslednjeg gonga, te je ponovo pokazao da je snaga na koju se mora računati. Možda i buduća megazvezda.

"Nisam se ni zibliza zagrejao, tek sam počeo da ga bijem..." izjavio je lakonski Amerikanac.

Naredna meta mu je slavni Vasilij Lomačenko, neverovatni vladar lake kategorije, čovek koji je doveo "plemenitu veštinu" na viši nivo. On je poslednjeg dana avgusta nepodeljenom odlukom sudija savladao nekadašnjeg zlatnog olimpijca, Britanca Luka Kembela usred Londona i sada vreba narednu žrtvu, a prvi "na nišanu" mu je Ganjanin Ričard Komni, IBF vladar u njegovoj težinskoj diviziji, koji pak ima meč zakazan 14. decembra.

Kako sada stvari stoje, Devin Hejni će morati da pričeka za priliku da se bori sa slavnim Matriksom u 2020. Ali, borbe će biti. iako je Hejni isprozivao Ukrajinca da neće da mu izađe na crtu i rekao da mu je zbog toga novo prezime "Nomačenko".

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×