{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

GRUPA E: Hrvati pred ambisom, vise i kvalifikacije za Tokio

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Francuska i Nemačka obezbedili polufinale Svetskog prvenstva, ali će velika borba da bude za treće i četvrto mesto. Osim čete Line Červara u igri Španija i Brazil
GRUPA E: Hrvati pred ambisom, vise i kvalifikacije za Tokio

Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali u ovom slučaju Hrvati su opravdano digli buru. Pokradeni su u meču sa Nemačkom (21:22) u Lankses areni u Kelnu u ponedeljak.

Čak se i danski sudija Martin Gjeding oglasio, priznavši da je pogrešio kod dosuđenog probijanja Ivana Karačića u finišu susreta.
Jedan od kriterija kod dosuđivanja prekršaja u napadu je da odbrambeni igrač stoji mirno dok napadač udara u njega. To ovde nije bio slučaj. Nije trebalo čak ni puno puta da pogledam snimak da se uverim da sam pogrešio. Nismo se noćas naspavali, ali moramo preći preko toga. Bila je to odluka koja je imala veliki uticaj na jednu reprezentaciju“, priznao je Gjeding u izjavi za dansku televiziju.

Posle drugog uzastopnog poraza, četa Lina Červara je izgubila sve šanse za polufinale. Pred današnje susrete poslednjeg kola grupne faze jasno je da će Francuska i Nemačka u Hamburgu da nastave borbu za medalju, a Hrvatskoj vise i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Naime, Kauboji mogu da završe kao peti u grupi i da ne ispune primarni cilj, plasman među sedam najboljih koje donosi borbu za najveću sportsku smotru na svetu.

Ukoliko Francuska pobedi Hrvatsku, Španija osvoji makar bod protiv Nemačke, a Brazil slavi protiv nezainteresovanog Islanda, onda će Domagoj Duvnjak i kompanije da budu tek peti u Grupi E i neće izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre. Hrvatima ide na ruku što je branilac krune Francuska bezbrižna, obezbedila je polufinale. Ipak, neće izabranici Didijea Dinara da budu baš bez motiva jer se sa Nemcima bore za prvo mesto i verovatno izbegavanje drugog domaćina šampionata Danske.

Ako Hrvatska pobedi Francusku, onda je sigurno treća. Igraće za peto mesto u Herningu, ali nema razlike da li si peti ili šesti, kvalifikacije za OI su obezbeđene. Ako Hrvati budu poraženi od Galskih petlova, a Nemci pobede Špance, a Brazil ne savlada Island, onda će Kockasti biti takođe treći. Postoji mogućnost da se napravi krug sa tri reprezentacije sa po četiri boda – porazi Hrvatske i Španije i pobeda Brazila. Onda bi Furija, evropski šampion, bila treća i obezbedila bi kvalifikacije za OI dok bi Kauboji bili četvrti i igrali bi za sedmo mesto sa najverovatnije Mađarskom.

Kontroverzni poraz od Nemačke izazvao je tektonski poremećaj u taboru Kockastih. Iskusni stručnjak, tvorac najvećih uspeha hrvatskog rukometa, Lino Červar, najavio je odlazak sa kormila.
Rekao sam da ću na čelu reprezentacije biti još kratko. Svi koji imaju nešto protiv mene, ne treba da se sekiraju, neću dugo. Sigurno ću otići narednu godinu. Žrtvovao sam se i radio. Ponekad sam bio protiv struje, ali to je moj život. Nije mi žao. Radio sam 45 godina i prenosio znanje mladima. Nisam savršen. Tvrdoglav sam, trener mora biti tvrdoglav. Opirem se svima, a ne bojim se nikoga“, istakao je Červar, prenosi Indeks.

Hrvati su oslabljeni neigranjem srednjeg beka poljskog Kjelcea Luke Cindrića, koji je završio šampionat posle meča sa Brazilom zbog povrede. Nemci u nastavak takmičenja ulaze bez teško povređenog srednjeg beka Martina Štrobela. Njega će zameniti bek Lemga Tim Suton.

Francuska i Nemačka imaju po sedam bodova, a ako obe selekcije budu bodovno izjednačene na kraju odlučiće gol-razile, a onda je trenutno u korist domaćina Svetskog prvenstva. Nemci imaju +5 u odnosu na branioca krune Trikolore.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 15:30 7457 SP Brazil - Iceland ki 1 1,70
Sre 18:00 7458 SP France - Croatia ki 1 1,35
Sre 20:30 7460 SP Germany - Spain h 2 (-0.5) 1,80
Ukupna kvota4,13

SP ZA RUKOMETAŠE – DRUGA FAZA, 3. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA E (KELN)
15.30: (1,70) Brazil (8,00) Island (2,55)
18.00: (1,35) Francuska (8,50) Hrvatska (4,00)
20.30: (1,90) Nemačka (8,00) Španija (2,20)

GRUPA F (HERNING)
15.30: (3,60) Tunis (8,50) Egipat (1,40)
18.00: (1,15) Norveška (12,0) Mađarska (6,75)
20.30: (1,55) Danska (8,50) Švedska (2,95)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×