{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Gospoda Portugalci: Tukli Mađare i poslali Slovence u polufinale

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
U borbi za finale Španija – Slovenija i Norveška - Hrvatska
Gospoda Portugalci: Tukli Mađare i poslali Slovence u polufinale

Kada igraš za sebe i drugo te ne interesuje! Rukometna reprezentacija Portugalije je časno i pošteno odigrala poslednji meč u grupi 2 na Evropskom prvenstvu, pobedila je Mađarsku i samim tim direktno u polufinale poslala – Sloveniju. Pred poslednju rundu jedino su Mađari mogli da preskoče Janeze, ali su pali pred Portugalcima i ostali su bez šansi da se bore za medalju – 34:26 (16:14).

Naravno, nisu Navigatori igrali za dušu Slovenaca, iako je tako ispalo na kraju. Ekipa selektora Paula Pereire igrala je za pobedu koja bi joj dala šansu da se plasira na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Fantastičan meč, pogotovo u drugom poluvremenu, odigrali su Portugalci, koji su pritom i lepo rasporedili golove, pa je Belone Moreira bio najefikasniji sa sedam golova, dok su sa po pet završili Salina, Borhes i Areja.

U grupi 1 su se za prvo mesto direktno obračunali Španija i Hrvatska. Crvenoj furiji je i bod bio dovoljan da kao prva ode u polufinale i baš to je i osvojila – 22:22 (12:11).

Hrvatska se na volšeban način vratila u borbu za pobedu, iako je u drugom poluvremenu gubila 20:14! Do kraja meča serijom 8:1 došla je do vođstva od 22:21 golom Duvnjaka tačno dva minuta pre kraja. Izjednačenje Španiji vratio je Abelo, a Kauboji su imali 50 sekundi da organizuju akciju za trijumf.

Na udarac se oprobao Duvnjak i pogodio stativu, što je značilo da je Furija došla do boda koji joj je doneo prvo mesto u grupi i uslovno rečeno lakšeg protivnika u polufinalu.

A, taj lakši protivnik biće Slovenija, koja je u meču za prvo mesto u svojoj grupi izgubila od Norveške - 33:30. To znači i da će drugi polufinalni par činiti Norveška – Hrvatska, što će biti istinski rukometni spektakl u Stokholmu.

Foto: Reuters

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE – DRUGA FAZA, 4. (POSLEDNJE) KOLO

Sreda

GRUPA 1 (BEČ, AUSTRIJA)

Hrvatska – Španija  22:22 (11:12)

Belorusija – Austrija  36:36 (19:17)

Češka - Nemačka  22:26 (10:13)

GRUPA 2 (MALME, ŠVEDSKA)

Portugalija – Mađarska  34:26 (16:14)

Norveška – Slovenija  33:30 (14:13)

Island - Švedska  25:32 (11:18)

Najnovije vesti


×