{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Frančesko Toti u ragbiju sa velškim pasošem i hrvatskim poreklom

/ Izvor: mozzartsport.com
Fiks dana na Svetskom prvenstvu u ragbiju
Frančesko Toti u ragbiju sa velškim pasošem i hrvatskim poreklom

Geret Bejl pa Justin Tipurić. Kapiten ragbi reprezentacije Velsa, inače hrvatskog porekla, ne uživa globalnu popularnost kao njegov sunarodnik iz redova fudbalske selekcije, ali mu se dres u zemlji zamkova prodaje baš kao i onaj od predvodnika Zmajeva i asa Reala iz Madrida. Kako i ne bi kada je ragbio veoma popularan u Velsu, a ova zemlja je i trenutno peta na listi najboljih selekcija sveta.

Asa Velsa često oslovljavaju kao "ragbista Frančesko Toti", jer nikada nije promenio klupske boje. A, ni ne namerava. Odrastao je Justin u malom mestu zvanom Trebanos, gde se doselio njegov deda posle Drugog svetskog rata, lutao od sporta do sporta. Pokušao je s fudbalom, golfom, kriketom, tenisom, odbojkom, na kraju čak i boćanjem. Potom je otišao na ragbi. Učlanio se u lokalni klub, RFC Trebanos, i ostao u njemu do danas. Zvali su ga i veći klubovi, nudili mnogo bolje uslove, ali njegov odgovor uvek je bio odrečan. Ostao je kod kuće i nastavio po svome. Iako je Trebanos u ovom trenutku u drugoj velškoj ligi, kapitenu reprezentacije ne smeta.
"Tu se najbolje osećam. Živim sa svoja dva psa u Nitu, malo većem gradu u blizini, ali roditelji su mi u Trebanosu i često ih posećujem", rekao je Justin.

Tipurić i društvo trenutno se takmiče na Svetskom prvenstvu, gde su posle tri odigrana meča u Grupi D već osigurali proboj u četvrtfinale. Ubedljivo su Velšani isprašili Gruziju, potom savladali Australiju i u protekloj rundi bili bolji od Fidžija. Danas ih čeka poslednji susret u grupnoj fazi protiv Urugvaja, u kome su veliki favoriti.

Foto: Reuters


 

Najnovije vesti


×