{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Šveđani i Ukrajinci sigurni u današnjim duelima u ESL Pro ligi
Fnatic i NaVi gaze ka čelnim pozicijama

Vreo je ritam u ESL Pro ligi. Između okršaja pojedinih timova ne prođu ni puna 24 časa, što timovima ne daje puno vremena za odmor i pripremanje strategija. Stoga ne čudi podatak da su oba današnja meča završena nakon tri mape i ogromne borbe koja je trajala satima, zbog čega je poslednji, noćni susret između FaZe-a i Mousesporta kasnio punih sat vremena.

U uvodnom susretu dana, Fnatic je došao do manjeg iznenađenja trijumfom protiv Astralisa nakon tri mape (1:2). Podsetimo, ovaj tim je prošao u narednu fazu kroz raizgravanje, za razliku od nominalnog domaćina, koji se u ovoj grupi našao zahvaljujući prvom mestu u prvoj fazi.

Prva mapa na kojoj su dva tima ukrstila koplja bila je "Dust II", gde je Fnatic brzo došao do velike prednosti (3:12), ali je Astralis ipak uspeo da uvede sve u neizvesnu završnicu, ipak nedovoljnu da se osvoji prvi bod – 13:16.

Sve su to vratili na drugoj mapi, popularnom "Nuke"-u, koji su dobili rezultatom 16:11 i nagovestili veliku borbu u poslednjoj, koja je sticajem slučajnog izbora bila "Inferno". Fnatic je tamo na polovini partije imao blagu prednost (6:9), a nju je uspeo da sačuva do samog kraja (14:16) i da tako ostvari drugu pobedu u ovoj fazi.

Nešto kasnije tokom dana, NaVi je uspeo da se iščupa iz neprijatne pozicije i da dođe do trijuma protiv Red Bulove filijale, OG-ja, koji je pretio da napravi veliko iznenađenje nakon osvojene prve mape – 2:1.

Na "Infernu" Ukrajincima gotovo ništa nije polazilo od ruke. OG je taj deo igre rešio u svoju korist sa ubedljivih 7:16 i činilo se da će imati sve konce u svojim rukama. Međutim, već na "Overpass"-u smo videli da NaVi ima snage sa preokret, pošto je od 6:9 na polovini perioda došao do pobede od 16:12 i uveo meč u treću mapu.

Na "Dust II" mapi, NaVi je bio taj koji je imao veliku prednost na polovini partije (11:4), ali je OG učinio sve da napravi dar-mar. Može se reći da je to donekle uspeo, ali je pobeda ipak ostala u rukama Ukrajinaca.

ESL PRO LIGA – DRUGA FAZA, 2. KOLO

Ponedeljak
Astralis – Fnatic 1:2 (13:16, 16:11, 14:16)
NaVi – OG 2:1 (7:16, 16:12, 16:13)
23.15: FaZe Clan - Mousesports

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×