{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Fajnal for, Mesi i Zenit koji bi da zameni strašni Zenit

/ Izvor: mozzartsport.com
Danas startuje završni turnir kupa Rusije
Fajnal for, Mesi i Zenit koji bi da zameni strašni Zenit

Najintrigantniji kup Rusije poslednjih godina. Baš tako mediji iz najveće države sveta najavljuju Fajnal for za drugi po važnosti trofej u zemlji. Bitka za kup odigrava se u Moskvi, gde će biti upriličena odbojka na najvišem nivou što garantuju učesnici: Zenit Kazanj, Kemerovo, moskovski Dinamo i Zenit iz Sankt Peterburga.

Završni turnir ruskog kupa uvek je važan pokazatelj za vodeće timove. Po njemu se vrednuje uspeh početka sezone. Ulazak na Fajnal for je dobar. Prolaz u finale još bolji. Trofej je odličan.

A, ako proteklih sezona nije bilo teško predvideti pobednika, ovaj put dominira neizvesnost. Zenit iz Kazanja, petostruki osvajač kupa, nije toliko dominantan. Ekipa je podlegla opipljivim promenama u timu. Ruski Superkup je izgubljen, ništa se nije dogodilo na klupskom svetskom prvenstvu i već postoji jedan neuspeh u Ligi šampiona. Moguće je da su predstojeći mečevi ključni za Alekseja Verbova kao glavnog trenera vrhunskog kluba. Za Kazanj, mnogo toga zavisi od ovog Fajnal fora.

Zenit će u polufinalu morati da mobiliše najbolje što ima. U suprotnom ništa od pehara. Rival je danas strašni Kuzbas iz Kemerova, prvak Rusije (15.00). Mnogo toga na ovom meču zavisiće od toga da li će igrati Viktor Poletajev. Lionel Mesi svetske odbojke povredio se početkom meseca i od tada nije izašao na teren. Bez njega, Kemerovo je periodično imalo nepremostive poteškoće sa napadom. Tako je, na primer, ekipa neočekivano izgubila u Ligi šampiona od Ljubljane. Ipak, pre nedelju dana iz kluba su stigle optimistične poruke.
"Viktor će biti spreman za Fajnal for".

Drugi Zenit iz Sankt Peterburga ne krije da u narednim godinama planira da postane najbolji klub na svetu. Ali, Tuomas Samelvuo nije jedan od onih ljudi koji žive u budućnosti. Mladi i ambiciozni trener želi da postigne rezultate ovde i sada. U borbi za dolazak na završni turnir već je pobeđen jaki Fakel, pa zašto onda tim barem ne bi mogao da ponovi prošlogodišnje dostignuće, da stigne do finala. A, tamo već, ko zna?

Konačno, Dinamo. Za Moskovljane je ovaj turnir odlična prilika da se podsete kako je to biti uspešan. Prošle godine plavo-beli su prvi put u šest godina ostali bez medalje ruskog prvenstva. Štaviše, ekipa uopšte nije stigla do evropskih kupova. Gde drugde mogu, ako ne kod kuće, da dokažu da je Dinamo opet strašna sila?

KUP RUSIJE, FAJNAL FOR

Sreda
15.00: (1,45) Zenit Kazanj - Kuzbas Kemerovo (2,55)
18.00: (2,03) Dinamo Moskva - Zenit Sankt Peterburg (1,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


 

Najnovije vesti


×