{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ekipe Nigma i Hell Raisers spuštaju zavesu na humanitarni Dota turnir

/ Izvor: mozzartsport.com
Veliko finale između pobednika evropske grupe i regiona Rusije i okolnih zemalja
Ekipe Nigma i Hell Raisers spuštaju zavesu na humanitarni Dota turnir

Virus korona je zaustavio gotovo sva sportska nadmetanja, ali je istovremeno pokrenuo čitav niz humanitarnih akcija i donacija koje su poznati sportisti i kompanije usmerile u borbi protiv širenja ove opake bolesti. Među njima je i kompanija Mozzart koja je donirala deset respiratora bolnicama, koji su raspoređeni po prioritetu.

Ovaj virus je tako grupisao i gejmere, koji su kroz humanitarni turnir u Doti pokušavali da skupe novac koji će biti doniran međunarodnim zdravstvenim fondovima u nastojanju da se ograniči širenje virusa korona.

Prethodna dva dana su na programu bila kontinentalna finala. PSŽ je pobedio u azijskoj grupaciji, Nigma je slavila u evropskoj, tim Hell Raisers je pobedio u regionu Rusije i okolnih zemalja, dok je sastav Thunder Predator pobedio na južnoameričkom kontinentu.

Večeras ćemo na programu gledati završni okršaj "We Play" humanitarnog turnira, u kojem će se sudariti pobednici evropskog i ruskog turnira – Nigma i Hell Raisers (15.00). Čini se da će to biti pravi šlag na tortu, a deluje da je Nigma ipak blagi favorit za pobedu.

Ovaj sastav je do pobede u Evropi došao preko ekipa Tim Secret (nakon dve mape, 2:0), te protiv Team Liquid-a, sa kojim je u meču na tri osvojene mape slavio rezultatom 3:1. Sa druge strane, sastav Hell Raisers-a savladao je Virtus i NaVi na putu ka velikom finalu.

Sam turnir igra se za nagradni fond od 120.000 dolara, a dobitak će takođe biti prosleđen u humanitarne svrhe, zajedno sa svim donacijama.

DOTA 2 - WE SAVE! CHARITY PLAY

Četvrtak
15.00: (1,30) Nigma - Hell Raisers (3,20)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Najnovije vesti


×