{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

EHF prelomio: Srpske rukometašice idu direktno na EP, rukometaši ostali bez SP

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Nema utakmica reprezentacija do daljeg
no_image.png

Jedna dobra i jedna loša vest za srpski reprezentativni rukomet stigla je danas iz sedišta Evropske rukometne federacije (EHF).

Održana je danas video sednica Izvršnog komiteta EHF na kojoj su se razmatrale brojne odluke koje se tiču bliže budućnosti ovog sporta na Starom kontinentu.

Dobra vest se tiče srpske ženske rukometne reprezentacije. EHF je odlučio da otkaže dalje kvalifikacije za Evropskog prvenstvo. Prelomljeno je da se svi učesnici šampionata odrede na osnovu rezultata sa prethodnog prvenstva iz 2018. godine. Tako se Srbija našla među selekcijama koje su izborile plasman na šampionat Evrope zajedno sa Francuskom, Rusijom, Holandijom, Rumunijom, Švedskom, Mađarskom, Crnom Gorom, Nemačkom, Španijom, Slovenijom, Poljskom, Češkom i Hrvatskom. Pored njih, Norveška i Danska su se ranije direktno plasirale kao domaćini turnira.

Što se tiče kvalifikacija za Olimpijske igre, one su odložene za proleće.

Međutim, muškarci nisu bili sreće kao dame. Orlovi su ostali bez šansi da se kroz baraž sa Slovenijom plasiraju na Svetsko prvenstvo u Egiptu. Putnici na šampionat određeni su na osnovu konačnog plasmana na Evropskom prvenstvu koje je odigrano zimus.

Tako su se na rukometni Mundijal plasirali Slovenija, Nemačka, Portugalija, Švedska, Austrija, Mađarska, Belorusija, Island, Češka i Francuska, uz Španiju, Hrvatsku i Norvešku, koje su plasman obezbedile ranije na terenu.

Najnovije vesti


×