{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Italija sa fantastičnom korektorkom Novare favorit protiv vicešampiona Lige nacija. Brazil ima prvu meč loptu za polufinale
Egonu ruši Turkinje, Poljskoj poslednja šansa

Završni tunir Lige nacija za odbojkašice u Nanđingu je počeo, ali čini se da je u drugom planu, da su misli većina reprezentacija okrenute ka narednom mesecu i kvalifikacionim turnirima za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Italijanke su veći deo dosadašnjeg toka takmičenja igrale u najjačem sastavu, a i u Kinu svetske vicešampionke su došle kompletne sa maestralnom Paolom Egonu, korektorkom šampiona Evrope Novare. Tu su i Mirjam Sila, Ana Danesi, Kristina Kirikela...

Turska je vicešampion ovog takmičenja. Odlično su izabranice trofejnog italijanskog stručnjaka Đovanija Guidetija odigrale ligaški deo takmičenje. Istakla se mlada korektorka Vakifbanka Ebrar Karukurt, koja će biit glavna opasnost po Italiju.

Poslednje tri utakmice ovih selekcije završene su pobedom Italijanki, a prošlog meseca u Ligi nacija bilo je 3:2.

Poljakinje su otvorile takmičenje porazom od branioca krune SAD pa je meč protiv Brazila poslednja šansa za Melvinu Smaržek i saigračice za plasman među četiri najbolje ekipe. Ali, rivalke će biti Brazilke koje igraju odlično ove godine. Karioke predvodi Gabrijala Braga Gimaraeš, ili skraćeno Gabi, koja će naredne sezone da igra za moćnog turskog šampiona Vakifbank. Ovaj meč pomno će da prate i odbojkašice Srbije jer je Poljska glavni rival našoj selekciji na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre narednog meseca u Vroclavu.

U prethodnih devet susreta ovih reprezentacija Brazil ima sedam pobeda, ali su Poljakinje ove godine dobile selekciju iz Južne Amerike posle pet setova u Ligi nacija.

Plasman u polufinalu takmičenje pod okriljem Svetske odbojkaške federacije izboriće dve najbolje selekcije iz obe grupe. Titulu od prošle godine brane Amerikanke koje su takođe u Nanđingu bile bolje od Turske posle pet setova.

ZAVRŠNI TURNIR LIGE NACIJA (Ž) – NANĐING (KINA)

Četvrtak

Grupa A
13.30 Italija – Turska

Grupa B
09.00: (1.17) Brazil - Poljska (4.40)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×