{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Džošua prozvao Fjurija: Hajde da se pobijemo, da vidimo ko je najbolji!

Komentari: 5
“Ja sam šampion u nekoliko verzija, on u WBC i naš obračun bi dokazao ko je trenutno dominantna figura u svetu boksa”, tvrdi Britanac
Džošua prozvao Fjurija: Hajde da se pobijemo, da vidimo ko je najbolji!
©Reuters

Evropa je ovih dana ušla u drugi mesec praktično opšteg karantina koji polako uništava sportsku industriju. Šta će ptreživeti, i kako će preživeti, to su pioanja na koja ćemo odgovarati narednih godina čudeći se kako smo ispali naivni. Ili nepripremljeniji. Ili i jedno i drugo.

Daleko teže je, sada je već savim jasno ugrožen ekipni sport, dok se individulani, izuzimaju tenis koji je posledjih decenija postao “putujući cirkus” te zbog toga sada pati, mogu daleko lakše pokrenuti sa mrtve tačke. Samo se čeka zato kada će se početi pre svih borilački sportovi.

A proteklih godina na veliki scenu vratio se boks, zahvaljujući konačnom padu imperije Kličko posle čega su u prvi plan izbili Entoni Džošua, koji je i srušio pre uskoro tri godine Vladimira Klička, aktuelni WBC šampiona Tajson Fjuri, koji je pre koji mesec uzeo taj pojas Dionteu Vajlderu.

A pošto su Džošua i Fjuri Britanci, nacija jedva čeka kada će se ukrstiti. Džošua, vlasnik WBA, IBF, WBO i IBO šampionskih pojaseva u teškoj kategoriji željan je da se dokaže kao najjači od trojice kolosa. To jest da je broj 1. A da bi u tome uspeo morada se ukrsti baš sa Fjurijem.
“Ako zaista želiš da kažeš da si broj 1, dođi, pobi se samnom. Hajde da to uradimo”, poručio je 30-godišnji Džošua, “Kod mene je ostatak pojaseva, dođi po njih. Ja sam šampion u nekoliko verzija, on u jednoj i naš obračun bi dokazao ko je trebnutno dominantna figura u svetu boksa. Da bih sebi dokazli da smo broj 1, ja moram da ga pobedim ili on mene. Nena tu mnogo filosofije”

Džošua je u decembru u Emiratima povratio šampionska znameje pošto se na poene osvetio Amerikancu Endiju Ruizu mlađem za iznenađujući nokaut u prvom meču. I sada vreba priliku da uskoči između Fjurija i Vajldera koji po ugovoru moraju da odrade i treću borbu. Ona je trebala da se dogodi u Las Vegasu 18. jila, ali će po svemu sudeći biti održana u oktobru. U međuvremenu, i Džošuin meč sa Bugarinom Kubratom Pulevim, zakazan prvo za 20. jun je odložen na neodređeno.

Najnovije vesti


×