{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Džošua odlaže borbu koji svi žele: Odbrana titule protiv bugarske Kobre, Vajlder i Fjuri spremaju spektakl za februar

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 12
Tako je to kad se sport podelio po verzijama
Džošua odlaže borbu koji svi žele: Odbrana titule protiv bugarske Kobre, Vajlder i Fjuri spremaju spektakl za februar
Kubrat Pulev

Nekad je to bilo mnogo prostije, danas je boks podeljen u mnogo verzija i mada se zna koje su one glavne svaka od njih ima svog izazivača. Promoterima borbi tako je isplativije, ljubiteljima plemenite veštine toga je već preko glave. Jer i sada će, kao i mnogo puta ranije, morati da budu dobrano strpljivi pre no što pogledaju borbu koju svi žele: Entoni Džošua na Diontea Vajldera.

Jer, Džošua je posle pobede nad Endijem Ruizom odlučio da šampionski pojas prvo brani protiv Kubrata Puleva iliti bugarske Kobre, kako je nadimak 38-godišnjem 194 centimetara visokom teškašu iz Sofije.

Pulev je naime prvi izazivač u verziji IBF, koja je ovog puta dobila prednost u odnosu na WBO. Preciznije, Pulev je dobio prednost u odnosu na Oleksandra Usika, osvajača zlatne olimpijske medalje u Londonu 2012. Pretpostavlja se da će borba biti održana u aprilu ili maju, planirano je na Totenhemovom stadionu u Londonu.

Tek posle Džošua će, ako pobedi naravno, na Usika, koji će verovatno ukrstiti rukavice sa Dererkom Čizorom.

Pulev je inače iskusan borac, boksovao je 29 mečeva, izgubio samo jednom, pre pet godina od Vladimira Klička. Savladao je recimo Čizoru i Hjuija Fjurija, trebalo je da se 2017. bori i sa Džošuom, ali je morao da otkaže zbog povrede.

Svaka čast na svemu, ali ipak nije – Dionte Vajlder, po mnogima jedan od dvojice boksera koji bi Džošui mogli da skinu krunu s glave. Drugi je naravno Tajson Fjuri, a baš bi “Kralj cigana“ mogao da bude naredni Vajlderov rival, već u februaru u meču u kome će Amerikanac braniti WBC titulu. Jednom su se već sukobili i bilo je nerešeno.  I to je svakako meč koji ćemo gledati mnogo pre nego okršaj Džošue i Puleva, uz sve poštovanje obojici.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×