{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Domaćin na kolenima! Strašnoj Srbiji otvoren put ka polufinalu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Belgija savladana za svega 80 minuta igre 25:29, 25:21, 25:19
Domaćin na kolenima! Strašnoj Srbiji otvoren put ka polufinalu

Belgija je na kolenima! Domaćin, ujedno i najozbiljniji protivnik u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva, počišćen je ekspresno u tri seta, pa je izabranicima Slobodana Kovača otvoren put do polufinala, pošto su obezbedili prvo mesto u grupi B - 3:0 (25:19, 25:21, 25:19).

Orlovi su odigrali meč gotovo bez ikakve greške i za 80 minuta igre počistili protivnika sa terena. Blistao je Aleksandar Atanasijević, koji je bio najbolji poenter sa 18 osvojenih poena, a ponovo ga je u stopu pratio Uroš Kovačević sa 13. O tome koliko su Belgijanci bili bezopasni govori i činjenica da je njihov najefikasniji igrač bio Sem Dero sa 13 osvojenih poena.

Srbija je izuzetno motivisana ušla u utakmicu, imala je čak sedam poena prednosti (14:7), ali se domaćin na kratko vratio (19:17), međutim, usledila je nova serija koja je razrešila pitanje pobednika. U drugom setu je egal trajao sve do rezultata 13:13, a onda su Orlovi otišli na pet poena prednosti (19:14), koje su održali bukvalno do samog kraja.

Belgijanci su krenuli na sve ili ništa u trećem setu. U nekoliko navrata su imali po dva poena prednosti, a poslednji put pri rezultatu 9:7. Orlovi su prvi put poveli rezultatom 10:9, posle čega prednost nisu ispuštali već su je postepeno poećavali sve do maksimalnih +7 (24:17).

Srbiju sutra očekuje poslednji meč u grupi protiv slabašne Austrije, posle čega je očekuju pripreme za osminu finala, gde će igrati sa pobednikom meča Češka - Crna Gora. Potpom je put vodi na Belgiju ili Ukrajinu, a tek onda sledi okršaj sa Francuskom ili Italijom u polufinalu.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

Sreda

GRUPA A (MONPELJE, FRANCUSKA)
Portugalija – Rumunija 1:3
Francuska - Italija (u toku)

GRUPA B (ANTVERPEN, BELGIJA)
Nemačka - Slovačka 3:0
Belgija - Srbija 0:3

GRUPA C (LJUBLJANA, SLOVENIJA)
Slovenija – Rusija 0:3
Finska - Turska (u toku)

GRUPA D (AMSTERDAM, HOLANDIJA)
Ukrajina - Estonija 3:0
Holandija - Češka 2:3

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×