{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Dogovorena UFC borba na koju se dugo čekalo: Babaroga protiv Orla!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 13
Toni Ferguson će 18. aprila u Bruklinu pokušati da skine sa trona lake kategorije neuništivog Habiba Nurmagomedova
Dogovorena UFC borba na koju se dugo čekalo: Babaroga protiv Orla!

Najpopularnini MMA borac današnjice, Habib Nuramgomedov sinoć je stavio paraf na ugovor o novoj borbi, to jest odbrani UFC trona u lakoj kategoriji. Vest koja se dugo čekala dobila je potvrdu iz samog vrha najprestižnije MMA (mešovite borilačke vesštine)  organizacije, to jest od strane predsesnika Dene Vajta.

Ali ono što je najlepše - konačno će se sudariti verovatno dva najbolja borca u ovoj veoma kvalitetnoj težinskoj diviziji, pošto će se Dagestanac nameriti na Tonija Fergusona. Čuveni El kukuj (Babaroga) možda je i jedini koji bi mogao da porazi neuništivog Orla. Biće ovo drugi put da je ugovoren susret između njih dvojice, a prvi je otpao pošto se ruski fajter pre četiri godine razboleo zbog skidanja kilograma.

Ako iko ima kvaliteta, znanja i kuraži da se ravnopravno pobije i, što da ne, dobije Nurmagomedova, onda je to Ferguson koji je i sam bio, istina interim šampion lake kategorije. Borac iz Kalifornije je do sada imao 28 mečeva, od čega 25 pobeda (20 je rešio pre poslednjeg gonga). U UFC-u je odradio 16 borbi i samo jednom je poražen, još pre sedam godina i to sudijskom odlukom! Od tada je nezaustavljiv vezavši 12 trijumfa, najviše ikada u njegovoj kategoriji.

Sve ovo govori da je El kukuj protivnik po meri za Dagestanca koji bi konačno mogao da se nađe u problemima. Šta više, može se reći da je Ferguson u prednosti pošto, kao i Habib ima osnove u rvanju, ali se potom razvio u odličnog udarača, čime ruski borac ne može baš da se podiči.

Prema prvim informacijima datum treće odbrane trona Nurmagomedova, koji nema poraz u 28 MMA mečeva, biće 18. april, a mesto Bruklin, to jest Njujork.

(Foto: Reuters)

Najnovije vesti


×