{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Mađarice treći put zaredom šampionke Evrope
Đer je nezadrživa mašina

Uzalud sve, Đer je mašina koja se ne kvari. Rukometašice mađarskog kluba su treći put zaredom postale šampionke Evrope. Đer je u finalu fajnal-fora, koji se igrao u Budimpešti, savladao Rostov sa 25:24 i osvojio ukupno petu krunu u istoriji kluba.

Utakmica je samo naizgled bila neizvesna. Rostov je poslednji put vodio u 22. minutu, kada je imao 10:9. Onog momenta kada je legendarna Anita Gerbic donela prvu prednost Đeru (11:10), zelene to vođstvo više nisu ispuštale.

Razlika je ekspresno otišla na 15:11, što je bio i rezultat prvog poluvremena. Đer je samo dodavao gas u nastavku, pa je imao 17:12, te 22:17 u 45. minutu meča.

Amorim Taleska je u 53. minutu pogodila za 25:21, što je bio poslednji gol za Đer na utakmici. Nedovoljno brzo je Rostov topio tu razliku, pogodak kojim je došao na „minus jedan“ postigao je tek 35 sekundi pre kraja utakmice.

Najefikansija rukometašica u sastavu Đera bila je Amorim Taleska sa sedam pogodaka, dok je Anita Gerbic postigla jedan manje. Na drugoj strani, Luis Abing je sedam puta bila precizna, a Ksenija Makavejeva i Julija Managarova su se pet puta upisale u strelce.

Za najbolju igračicu završnog turnira proglašena je golmanka Đera Kari Grimsbe.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×