{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ali, sve će doći na svoje mesto, obećava kapiten Filipović
Delfini složni: Moramo i mi nekad da izgubimo

Posle osam godina srpski vaterpolisti su sišli sa evropskog trona. Od triple krune, čiji su vlasnici bili posle Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine ostalo im je samo olimpijsko zlato.

Na svetskom tronu su Italijani, a na evropsko će se sada neko drugi popeti. Bez obzira na sve to, Delfini nisu ni očajni, niti zabrinuti. Naprotiv, današnji poraz od Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva doživljavaju kao još jednu usputnu stanicu do Tokija.

Ipak je odbrana olimpijskog zlata prioritet za 2020. godinu.
Uspeli smo da izvučemo nerešeno, ali ne možemo uvek na peterce. Mnogo smo promašivali, a imali smo mnogo šansi. Ispali smo i to je sport. Moramo i mi nekada da izgubimo“, konstatovao je Duško Pijetlović.

Jedan od tragičara meča bio je Andrija Prlainović, koji je promašio peterac u finalnoj seriji.
Samo se nama sudi kontrafaul u poslednjem napadu... Nije bilo strpljenja, bili smo tu najslabiji. Uvek nam je neki pas više nedostajao“.

Kapiten Filip Filipović je smireno ocenio igru i poraz u četvrtfinalu i najavio ponovo svetlu budućnost srpskog vaterpola.
Nije ovo tragično, dali smo sve od sebe, odgovorili smo im na pravi način i time sam zadovoljan. Napad nije bio kako smo želeli, ali sve je to deo sporta i čestitam Španiji, ali i svojoj ekipi. Pokazali smo karakter. Napad ćemo rešiti, potrebno nam je malo vremena i sve će doći na svoje mesto“, poručio je Filip Filipović.

Foto: MN Press

Najnovije vesti


×