{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Dejvis: Tačno je, kandidat sam za selektora Srbije

/ Izvor: mozzartsport, novosti
Komentari: 4
Španac iz Vesprema najbliži klupi Orlova
Dejvis: Tačno je, kandidat sam za selektora Srbije

Muška rukometna reprezentacija Srbije je trenutno bez selektora. Nenad Peruničić je podneo ostavku posle velikog neuspeha na minulom Evropskom prvenstvu i u toku je potraga za novim strategom, za nekim ko bi makar malo podigao glavu muškoj selekciji.

Kako stvari stoje, najbliže je rešenje da novi selektor bude stranac. A, kao jedan od kandidata se pominje i Dejvid Dejvis, aktuelni šef struke mađarskog Vesprema.

Nekadašnji španski reprezentativac je minulog vikenda bio u Novom Sadu, uspešno je predvodio Vesprem u duelu sa Vojvodinom u SEHA ligi (31:26), a u razgovoru za Novosti je potvrdio da je u igri da preuzme državni tim Srbije.
Istina je, razgovarao sam sa čelnicima Rukometnog saveza Srbije i ja sam jedan od kandidata za mesto selektora vaše reprezentacije. Rečeno mi je da ima više opcija“, rekao je Dejvis za Novosti.

Na pitanje da li bi se prihvatio posla da vodi Orlove, Španac je dodao:
Uvek sam tu da saslušam sve što je potrebno i da odlučim šta je najbolje“, poručio je Dejvis.

Srpski rukometaši još čekaju vest ko će im biti selektor, a danas će čuti ko će im biti rival u baražu za Svetsko prvenstvo u Egiptu. Orlovi su u nepovlašćenom delu žreba, a potencijalni rivali su im Francuska, Slovenija, Nemačka, Portugalija, Švedska, Austrija, Mađarska, Belorusija, Island i Češka.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×