{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Danci, čuda se ne dešavaju dva puta! Švedska posle 16 godina u finalu Evropskog prvenstva

/ Izvor: mozzartsport.com
Šveđani izenadili favorita, koji se izvukao u poslednjem minutu regularnog dela, ali je potom pao u produžecima
Danci, čuda se ne dešavaju dva puta! Švedska posle 16 godina u finalu Evropskog prvenstva
""

Dva polufinala, dva velika iznenađenja! Umesto finala i reprize Rio de Žaneira između Francuske i Danske, ovaj okršaj ćemo gledati u borbi za bronzanu medlju. U velikom finalu Evropskog prvenstva potpuno zasluženo igraće selekcije Španije i Švedske! Izabranici Kristijana Andersona su u neverovatnom drugom polufinalu savladali Dansku posle produžetaka, pa će u nedelju od 20.30 u zagrebačkoj Areni biti u prilici da se bore za zlatnu medalju prvi put nakon 16 godina pauze – 34:35.

Ono što su Danci uspeli u poslednjem minutu regularnog toka utakmice može se smatrati pravim čudom. Švedska je dva minuta pre kraja imala tri gola prednosti, a 47 sekundi pre završetka i dva gola viška. Ipak, Lase Svan je prvo smanjio na jedan, Jeri Tolbring je šest sekundi pre kraja sa krila imao zicer za finale, ali je pogodio stativu, nakon čega je Hansen u stilu fudbalskog majstora Andree Pirla pronašao Lasea na krilu i ovaj je svom timu doneo produžetke (28:28).

Ipak, da je u pitanju bila neka od balkanskih selekcija, Švedska bi sigurno klonula duhom u produžecima, ali to nije bio slučaj i sa sastavom Kristijana Andersona, koja je kao i tokom čitave utakmice zaigrala izuzetno čvrsto u odbrani, ali i sigurno u napadu, pa Danci nisu mogli ponovo da se izvuku.

Kod pobednika je Matijas Zakrison postigao osam golova, a kod poraženog Mikael Hansen 12, a Rasmus Lauge 11. Ipak, Šveđani su imali daleko više raspoloženih igrača, što je na kraju i odlučilo pobednika.

(FOTO: Action images)

Najnovije vesti


×