{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Boston slavio u Sent Luisu sa 7:2 i sada u finalnoj seriji Stenli kupa vodi sa 2-1
Bruinsi vratili brejk. I to sa kamatom
Žestok duel Brendona Karla (Boston) i Vladimira Tarasenka (Sent Luis, levo)

Sinoć je nastavljena šampionska serija u najkompetitivnijoj hokejaškoj ligi na svetu, NHL-u. Nakon što su podelili časti u prva dva susreta koja su igrana u Bostonu, Bruinsi i Bluzeri su se preselili u Sent Luis i odmah je viđen novi brejk.

Pomalo "klimave" nastupe pred svojim navijačima u prva dva odmeravanja favorizovani bostonski oklopnici su minule noći obrisali kao gumicom majstorskom predstavom pred prepunim Enterprajz centrom slavivši sa velikih 7:2 čime su vratili brejk šokiranim domaćinima i poveli u seriji sa 2-1.

Brunsi su krenuli jako od prvog sekunda susreta želevši da pokažu da nisu slučajno i pre velikog finala Stenli kupa prolašeni za favorite. I već nakon prve trećine bilo je 3:0 za goste iz Masačusetsa golovima Patrisa Beržerona, Čarlija Kojla i Šona Kuralija. Odmah na početku drugog dela David Pastrnak je utvrdio vođstvo i zapravo "zatvorio" meč u Mizuriju, da bi Ivan Barbašev uspeo konačno, tek nakon 11 minuta igre u drugoj trećini da probije zid pred golom neverovatng Tuke Ruska.   

Do kraj meča u redovima domaćina u listu strelaca se upisao još samo Kolton Parajko na početku zaključnog dela susreta za 2:5 i malu nadu, koju su potom ugasili Nole Akjari i Markus Johanson.

Novi HNL šampion će postati prva ekipa koja stigne do četiri pobede, a naredni meč Stenli kup finala igra se u Sent Luisu u utorak od 02.00 po srednjoevropskom vremenu, nakon čega se ledeni karavan vraća u Boston. Titulu su prošle godine osvojili Vašington Kepitalsi.

FOTO: Reuters

×