{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ubedljiv poraz srpskih rukometašica od Holandije - 23:36
Brodolom

Utakmica sa Norveškom, koja je usmerena na protivničku stranu u dobroj meri i zahvaljujući sudijama, ulila je veliku dozu samopouzdanja čitavoj rukometnoj javnosti u našoj zemlji, ali je današnji meč sa Holandijom u potpunosti survao ambicije selekcije Ljubomira Obradovića na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Srpkinje su doživele pravi brodolom u Kumamotu i pretrpele težak poraz (23:36), ukupno drugi na turniru, čime su ostale bez mogućnosti da prenesu neki bod u narednu fazu takmičenja. Odluka o samom plasmanu u drugu fazu pašće sutra protiv Slovenije od 07.00 po našem vremenu, tako da će Srpkinje morati eksperno da se oprave i usresrede se na bitku koja im predstavlja jedinu nadu da mogu da se domognu plasmana na Olimpijske igre.

Holanđanke su bile favorit u ovom meču, ali je njihov poraz od Slovenije na startu nagoveštavao da bi Obradovićev tim mogao da se uhvati u koštac. Ipak, ne samo da nije uspeo, već je delovao potpuno inferiorno tokom svih 60 minuta igre.

Holanđanke su vodile od prvog do poslednjeg minuta. Naša selekcija je prvi pogodak postigla tek u sedmom minutu, kada je bilo već 3:0 za protivnika. Holanđanke su postepeno dodavale gas, pa su sredinom prvog poluvremena vodile sa sedam golova prednosti (12:5), a pred kraj stigle i do +10 (20:10). Ništa se značajnije nije promenilo ni u nastavku utakmice, Holanđanke su u jednom trenutku vodile i sa 12 golova razlike (27:15), posle čega je bilo jasno da ih očekuje debakl u četvrtom kolu grupne faze takmičenja takmičenja na Svetskom prvenstvu.

Jedine svetle tačke u srpskoj selekciji bile su Jelena Trifunović i Kristina Liščević, koje su postigle po šest golova, dok je kod Holanđanki Estvana Polman postigla osam.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠICE (JAPAN) – 4. KOLO

Četvrtak

GRUPA A
Kuba - 
Slovenija 26:39 (15:17)

Srbija - Holandija 23:36 (12:20)
12.30: (1,03) Norveška (20,0) Angola (16,0)

Najnovije vesti


×