{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Brazilci melju sve u Japanu, Leon opet glavni adut šampiona sveta

/ Izvor: mozzartsport.com
Karioke i SAD trebalo bi da odluče o pobedniku Svetskog kupa u Japanu, mada rastu šanse i Poljacima jer se u selekciju vratio najbolji odbojkaš današnjice. Igor Kolaković u nedelju ujutru sa Irancima testira vicešampiona planete koji je dosad izgubio samo set
Brazilci melju sve u Japanu, Leon opet glavni adut šampiona sveta

Pre početka Svetskog kupa za odbojkaše u Japanu znalo se da veće šanse za visok plasman imati neevropske selekcije. Poljska, Italija i Rusija stigle su na ovo takmičenje posle napornog Evropskog prvenstva, pa je bilo očekivano da ne dođu u najjačim sastavima. Pogotovo su oslabljeni Azuri i Zbornaja koji su u Japan bez pet, šest najboljih igrača.

Brazil i SAD su prvi favoriti za osvajanje ovog takmičenja koje nema preveliki značaj. Igra se za novčanu nagradu, bodove za rang listu FIVB, ali nije kvalifikaciono za Olimpijske igre kao pre četiri godine.

Karioke su dosad najviše pokazale na takmičenju. Za četiri kola izgubili su samo set, i to od autsajdera Egipta. Ipak, treba reći da vicešampioni planete još nisu igrali sa konkurentima za titulu SAD i Poljskom.

Brazilce predvodi jedan od najboljih tehničar prethodne decenije Bruno Rezende. Tu su i ostale zvezde - Joandi Leal Hidalgo, Alan Souza, Maurisio de Souza, Lukas Satkamp, Rikardo Lukareli Souza... U petom kolu, Iran, koji je loše počeo Svetski kup sa dva uvodna poraza, će pokušati da iznenadi. Izabranici nekadašnjeg selektora Srbije Igora Kolakovića mogu da namuče favorita, ali teško mogu da pobede.

Osim tog duela zanimljivo će biti u meču Poljaka i Italijana. Selektor svetskih šampiona Belgijanac Vital Hejnen je na startu takmičenja odmarao Vilfreda Leona, koji je bio glavni adut na Evropskom prvenstvu gde su Poljaci bili bronzani. Međutim, rođeni Kubanac se vratio u tim i protiv Argentine u subotu bio najbolji pojednac meča sa 20 poena.

Uz Bartoša Kureka, povratnika u selekciju, Poljska je opet jaka, spremna da ugrozi Brazilce i Amerikance. Italijani su stigli u Japan bez velikih ambicija sa podmlađenom selekcijom bez najboljih igrača sa EP Ivanom Zajcevim, Osmanijem Huantorenom, Simoneom Đanelijem i Filipom Lancom. Poljska je favorit u ovom meču.

Argentina je u padu. Posle iznenađujuće pobede nad SAD u prvom kolu, Gaučosi su vezali dva poraza od Italije i Poljske. Amerikanci imaju lak zadatak protiv Tunisa, dok bi i oslabljena Rusija trebalo bez problema sa slavi protiv Egipta.

Sistem takmičenja je takav da igra svako sa svakim 11 kola. Titulu od pre četiri godine brane SAD.

SVETSKI KUP ZA ODBOJKAŠE (JAPAN) – 5. KOLO

Subota
04.00: (1,15) Rusija - Egipat (4,70)

05.30: (5,80) Italija - Poljska (1,10)
07.00 Iran - Brazil
08.00 SAD - Tunis
10.00 Kanada - Australija
12.20 Argentina - Japan

*** kvote su podložne promenama

Foto: FIVB


 

Najnovije vesti


×