{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Majstor partera i kik-boksa jedan na drugog večeras u indijanskom kazinu u Oklahomi
BELLATOR 233: Salter VS Van Stenis

Druga najjača MMA organizacija na svetu, Belator nastavlja da "obilazi" indijanska kazina širom SAD koja se obično nalaze (bukvalno) u nedođijama. Pre dve sedmice to je bio Anaksvil u Konektikatu, a večeras je domaćin Takervil u Oklahomi.

A tamo večeras Bellator 233 na kojem će glavna borba biti između Džona Saltera i Kostela Van Stenisa u srednjoj kategoriji, a pobednik ovog meča bi mogao da dobije priliku da se bije za šampionski pojas sa Rafaelom Lovatom mlađim. Salter, koji je postavljen za favorita u ovom odmeravanju je iskusni 34-godišnji as koji u Belatoru ima jedan poraz iz sedam mečeva, a taj jedini poraz je došao baš od šampiona, Lovata. Majstor je partera tako da će pokušavati da meč završni davljenjem ili polugom.

Sa druge strane ga čeka opasni Holanđanin, štićenik legendarnog sunarodnika Gegarda Musasija. Ovaj 27-godišnjak je u serijii od šest pobeda, od čega četiri u Belatoru gde još nije osetio gorčinu poraza. Verujemo da bi večeras mogao da nastavi ovaj niz, ali samo ukoliko uspe da zadrži meč u stojci, pošto je majstor kik boksa. Biće ovo zanimljiv sudar dva oprečna stila borbe, što se sve više praktikuje pri organizaciji MMA (mešovite borilačke veštine) mečeva.

Takođe zanimljiv obračun u Takervilu možemo očekivati između dva Amerikanca, Kinga Mohameda Lavala, koji je veliki favoarit i Endrjua Kejpela. Laval ima odnos od 21 pobede i osam porazau MMA karijeri, a njegov protivnik 14-6. Iako nam kvote sugeripu da igramo na Mo Lavala, treba istaći da je čuveni borac, koji se u karijeri odmerio sa takvim imenima kao što su Mirko Kro Kpa Filipović, Rajan Bader, Gegard Musasi (...) trenutno na "nizbrdici" pošto je u seriji od tri poraza, dok je njegov rival vezao četiri pobede, a ovo će mu biti debi u Belatoru iako mu je već 34 godine. Mo je bez sumnje i bolji udarač i rvač od rivala, ali "staklena brada" je ta koja bi mogla da ga košta novog neuspeha.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Bellator)

Najnovije vesti


×