{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Najveća donacija za borbu protiv virusa korona u Republici Srspkoj: Mozzart donira 150.000 KM

/ Izvor: mozzartsport.com
Prva uplata iz ovog paketa mjera pomoći regionalnog lidera u oblasti igara na sreću ide Kliničkom centru Republike Srpske
Najveća donacija za borbu protiv virusa korona u Republici Srspkoj: Mozzart donira 150.000 KM

Kompanija Mozzart se više od decenije ističe po svom društveno odgovornom poslovanju, a sa društveno odgovornim akcijama ne prestaju ni u doba pandemije korona virusa, koja je blokirala sport, samim tim i njihovo poslovanje.

Kompanija Mozzart do sada je u Srbiji donirala 400.000 evra za borbu protiv korone

S obzirom na to da je, zbog prirode svog posla, u velikoj mjeri zavisna od sportskih događaja, koji su suspendovani zbog pandemije virusa korona, jasno je da je da regionalni lider u priređivanju igara na sreću trpi značajne finansijske gubitke, sa padom prometa od 90 odsto, kako kažu u ovoj kompaniji. Ali ni to nije spriječilo jednu od najuspješnijih firmi u regionu da nastavi da se ističe u humanitarnom radu, ostajući tako uz svoj narod i državu i u najtežim trenucima. Kompanija Mozzart će za pomoć bolnicama, te penzionerima i građanima u stanju socijalne potrebe izdvojiti ukupno 150.000 KM, što predstavlja najveću donaciju ove prirode u Republici Srpskoj.

Mozzart pomaže zdravstvo, obrazovanje, sport, kulturu kroz niz atraktivnih akcija koje kreiramo godinama unazad. Ovo sada je situacija s kojom nijedna zemlja, ni kompanija ne žele da se susretnu i naš posao je da budemo još aktivniji na polju društvene odgovornosti i učinimo najviše što možemo za naše zaposlene, korisnike usluga, partnere, prijatelje, građane... Vođeni time doniraćemo 100.000 KM bolnicama direktno u područjima najpogođenijim korona virusom. Osim toga, u saradnji sa organima lokalne samouprave u Republici Srpskoj, obezbjedićemo i besplatne pakete za najranjivije članove našeg društva - penzionere i socijalno ugrožene građane, u ukupnoj vrijednosti od 50.000 KM - ističu u Mozzartu.

Prva ustanova koja će primiti finansijsku pomoć u iznosu od 10.000 KM jeste Klinički centar Republike Srpske, dok će istovremeno u Gradu Banja Luka, u saradnji sa Centrom za socijalni rad Banja Luka, biti izvršena podjela prehrambeno-higijenskih paketa korisnicima ovog centra u ukupnoj vrijednosti od 5.000 KM.

Iz kompanije Mozzart ističu i da je jedan od prioriteta u ovim teškim trenucima - sačuvati radna mjesta i obezbjediti egzisteniciju za svoje zaposlene, koji su svih ovih godina uspješno gradili svoju kompaniju i koji je već dugo održavaju na samom vrhu.

"Najvažnije od svega nam je da sačuvamo sva radna mjesta. Mozzart ima oko 4.500 zaposlenih u sistemu, od čega oko 300 u Republici Srpskoj. Zaposleni su naš najvažniji resurs, od bezbjednosti njih i njihovih porodica zavise u velikoj mjeri i naši budući uspjesi na tržištima širom svijeta na kojima poslujemo. To znači da ćemo plate isplaćivati redovno, u punom iznosu i svim silama ćemo se truditi da tako i ostane, a prinudni odmori i otpuštanja – nisu opcija. Mozzart stoji iza svojih zaposlenih, zajedno činimo veliku porodicu u kojoj je svaki pojedinac dao svoj doprinos izdizanju i održavanju kompanije na liderskoj poziciji", poručuju iz Mozzarta.

Interesantno je da je kompanija Mozzart među prvima koje su reagovale na loše vijesti prvo iz Kine, potom i iz evropskih zemalja. Radnici su prije više od mjesec dana dobili uputstva kako treba da se ponašaju kada virus korona stigne u našu zemlju, svi koji mogu da obavljaju svoj posao od kuće prestali su da dolaze na posao i time su doprinijeli smanjenju mogućnosti širenja pandemije. Svima njima obezbjeđeni su laptopovi, internet i sve ostalo što je potrebno za nesmetan rad u kućnim uslovima.

Najnovije vesti


×