{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Stojković: Pamtim i rat, bombardovanje... Samo da budemo zdravi, fudbal neće pobeći

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 51
"Kada se sve završi sa zadovoljstvom ćemo pričati o fudbalu", kaže kapiten Partizana
Stojković: Pamtim i rat, bombardovanje... Samo da budemo zdravi, fudbal neće pobeći

Preturio je Vladimir Stojković svašta preko glave u dugoj fudbalskoj karijeri. Tako da "vanredna stanja" nisu nešto novo s čim se golman Partizana suočava.

Istina, zatvorenost u kuću svima teško pada, a profesionalnom sportistima još više jer su naučili na strogi i "fiksirani" režim rada od treninga ili dva dnevno, utakmice ili dve nedeljno i tako u krug.

Priznaje Stojković da i njemu ne pada lako što umesto po zelenom tepihu parade pravi po kući u igri sa decom, ali kako kaže, svašta smo preživeli prethodnih godina, pa ćemo i virus koronu.
"Pamtim i 1999. kada smo bili bombardovani i za to vreme kažem - ne ponovilo se. Sirene, sklonište... Da ne kažem da se sećam i 1991, 1992. kada je počeo rat u Bosni. Sigurno da mi nedostaje fudbal, jer je ovo specifična situacija, pošto smo stalno u kući i biće duže od svake naše zimske i letnje pauze. Najbitnije je, ipak, zdravlje i da ispoštujemo odluke nadležnih, a fudbal neće nigde pobeći, biće tu i kada sve prođe", poručuje Vladimir Stojković.

Želi golman Partizana da slobodno vreme iskoristi u čitanju knjiga, ali...
"Planiram da se više posvetim čitanju, ali je neizvodljivo jer su deca tu kad god pokušam da se izolujem. Samo dotrče, bilo da sam u spavaćoj sobi, u kuhinji, odmah su tu. Ali svakako da preporučujem da ko god može, sada da čita što više".

Sve vreme Stojković posvećuje sada - porodici.
"Kod kuće smo po ceo dan, nekada izađemo ispred zgrade pre policijskog časa po 15-20 minuta. Igramo se u kući konstantno, napravili smo bukvalno vrtić... Ubacim samo trening koji smo dobili po programu i to odradim".

O predlogu predsednika Nice da se do Mundijala u Kataru 2022. igra po sistemu februar - novembar, Stojković trenutno i ne razmišlja.
"Mislim da je sada najvažnije da se sve završi, a kada dođe vreme da razgovaramo o idejama i fudbalu pričaćemo sa zadovoljstvom".

Veliko zadovoljstvo kapitenu Partizana daje činjenica da su se igrači crno-belih odrekli dela plate i donirali za ugrožene od virusa korona.
"Drago mi je da su svi igrači taj predlog oberučke prihvatili i odrekli se dela plate kako bi pomogli državi i našem narodu koji je sad u problemu i u bolnicama. Apelujem na sve ljude da pomognu na bilo koji način, da li je to finansijski ili tako što će pomoći da se odnese hrana penzionerima... Ali najvažnije da se držimo pravila, da budemo u karantinu, pa čak i kad je dozvoljeno da što manje izlazimo, osim po ono što je neophodno za svakodnevni život. Moramo da izdržimo, jer što se više budemo pridržavali pravila, to će brže proći".

DERBI REKORDER

Na poslednjem večitom derbiju, koji je završen bez golova (0:0) Vladimir Stojković je ušao u istoriji kao golman koji na sedam okršaja dva rivala sa Točiderskog brda nije primio gol.
"Svakako da to imponuje, ali mislim da sada treba da skrenemo pažnju sa fudbala. Sada je ovo najbitnija stvar i da se ljudi sačuvaju, pa kada sve prođe pričaćemo o fudbalu", ističe Stojković.

Najnovije vesti


×