{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

PET NA PET – Marko Nikolić: U Turskoj sam u ring ušao u Zvezdinoj majici sa likom tragično nastradalog navijača “Jagode”

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Srpski bokser u srcu nosi Zvezdu, a u Obrenovcu brani mediteransku titulu!
PET NA PET – Marko Nikolić: U Turskoj sam u ring ušao u Zvezdinoj majici sa likom tragično nastradalog navijača “Jagode”

MOZZARTOV gost u rubrici “Pet na pet” je bokser Marko Nikolić. Pored toga što je život posvetio ovoj plemenitoj veštini za Marka kažu da je humanitarac, pa se rado odazvao našem pozivu da učestvuje u dobrotvornom listiću. Potencijalni dobitak usmeriće za petogodišnjeg dečaka Bogdana Gicovića koji se bori sa tumorom i trenutno je na hemioterapijama.

Inače, Marko će 20. marta, u Obrenovcu, pokušati da odbrani mediteransku šampionsku titulu u poluteškoj kategoriji. Reč je o WBC verziji, boksuje u deset rundi protiv francuskog boksera Patrika Boe. Prenos meča je na TV Arena.

Pogledajmo Markove odgovore na naših pet pitanja.   

1.Da li ste svojevremeno imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima, osim boksa, i kojim?
“Ne. Od starta sam se bavio isključivo boksom. Želja mi je bila da ojačam, da se bavim sportom”.

2.Ko vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
”Nisam imao klasične uzore. Moj stric je bio bokser pa je to možda jedan od razloga zbog čega sam se posvetio ovoj plemenitoj veštini. Trenutno, simpatičan mi je Tajson Fjuri zbog toga što je uspešan, a nije baš, što bi naš narod rekao, svoj.”

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Zvezda je klub za koji navijam”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Meč koji sam boksovao 1. decembra 2018. godine u Istanbulu. U dvoranu i ring sam ušao u majici Crvene zvezde sa likom nastradalog navijača Marka Ivkovića Jagode. Marko je ubijen u Turskoj četiri godine ranije, pred utakmicu Evrolige, Galata – Zvezda. Strašno šta mu se dogodilo iz razloga nikom znanih”.   

5.Životni i sportski moto?
“Verujem u sebe i Boga”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Lige Evrope, Ajntaht – Bazel. U prvu utakmicu osmine finala gosti ulaze sa dve pobede i jednim nerešenim ishodom. Tim iz Frankfurta je u poslednjih pet mečeva dva izgubio, od Leverkuzena sa 4:0. Do sad nije bilo duela ovih timova, ali kad igraju rivali mreže ne miruju.

“Pokušajte sa igrom gol, gol sa tri plus”.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
M. Nikolić, Priv. arhiva

Najnovije vesti


×