{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Okupile se Zvezdine legende: Odbranićemo klub, ovo je šizofrenija!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 157
Na jednom mestu Boško Đurovski, Vladimir Petrović Pižon, Ljupko Petrović, Dragan Džajić
Okupile se Zvezdine legende: Odbranićemo klub, ovo je šizofrenija!

Legende Crvene zvezde okupile su se danas na stadionu Rajko Mitić kako bi podržale klub u višenedeljnoj borbi sa večitim rivalom. Na jednom mestu bili su počasni predsednik kluba Dragan Džajić, članovi upravnog odbora Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski, zatim Ljupko Petrović... Oni su bili u društvu generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića i Svetozara Mijailovića.
“Okupili smo se jer želimo da negujemo tradiciju i vrednosti koje su kroz istoriju krasile Crvenu zvezdu, želimo da budemo pravi naslednici velikog sportiste i džentlmena Rajka Mitića i da širimo duh viteštva i fer-pleja. Međutim, za tako nešto nam je i potreban ambijent u kome će i ostali akteri imati slične ambicije. Posebno naš najveći rival FK Partizan. Mi smo klub koji treću godinu zaredom igra grupnu fazu evropskih takmičenja, imamo dve titule, nadamo se i trećoj, ulažemo mnogo u infrastrukturu i Omladinsku školu, renovirali smo stadion, izgradili trening kamp, pravimo mediko blok i dokazali smo se na svim poljima. Ali ne želimo da dozvolimo degradaciju svega toga da bi se neko pravdao jer je neuspešan. Zvezdine legende su uvek uz svoj klub”, poručio je Dragan Džajić.

Na Džajićeve reči nadovezao se Boško Đurovski.
I ćutali smo i ponašali se u tom duhu više od dve godine. Međutim, vidimo da je FK Partizan počeo da se ponaša šizofrenično, njih je obuzela jedna kolektivna histerija, organizovana od političkog spin majstora Milorada Vučelića. “Sve ovo liči na onaj scenario od proleća 2017. godine kada su kukali na sav glas i na kraju napravili ambijent u kom su nam oteli titulu. I zato moramo odreagovati sada kada smo prvi na tabeli i kada imamo četiri boda više od Partizana. Sada kada smo pokradeni u derbiju jer da nam nije poništen regularan gol kod rezultata 0:0. Zvezda bi pobedila i danas bi imali 10 bodova više od Partizana. Sada moramo da odreagujemo posle vikenda u kome je Crvena zvezda pobedila, a Partizan izgubio. Sada moramo da ukažemo celokupnoj javnosti na ovu histeriju od strane ljudi iz Partizana, kojom  pokušavaju da zatruju Partizanove navijače, ne bi li ih oni štitili kao branioce FK Partizan, a u stvari samo štite njihove fotelje kojih nisu dorasli”, dodao je Boško Đurovski.

Sportski direktor Mitar Mrkela je takođe reagovao:
Rukovodstvo Partizana na jedan perfidan i pokvaren način kontinuirano, već mesecima ili već godinama, preko svojih medija i društvenih mreža laže ovaj narod i Partizanove navijače. Partizan je od sebe napravio žrtvu, stvorio je percepciju da je Crvena zvezda mezimac države i saveza, a da je Partizan na drugoj strani oštećen, da je Partizan ugrožen i da neko hoće da ga uništi. Oni maltene pozivaju na pobunu za opstanak Partizana. Čak su i Savu Miloševića uvukli u taj projekat. Ipak, oni su klasicni lažovi i licemeri. Država im je dobra kada dva puta ostanu bez UEFA licence pa im država da pare i 2017. i 2019. da isplate obavezu i dobiju licencu. Država im je dobra kada im pokloni stadion koji pripada vojsci. Savez im je dobar kada pobeđuju i kada sudije ošteti njihove protivnike. UEFA im je neprijatelj jer ih je kaznila da igraju bez publike a onda se navodno žale toj istoj UEFA da ih FSS diskriminiše. Bukvalno su postali Kalimero”.

Ljupko Petrović se u poslednje vreme o situaciji u srpskom fudbalu informiše preko medija.
“Partizan se kroz medije samo bavio Zvezdinim penalom protiv Inđije i na taj način pravio pritisak pred derbi. Taj pritisak koji je Partizan napravio je izvršen i na sudiju koji je oštetio Crvenu zvezdu, poništio čist gol i direktno odlučio pobednika derbija. Šta bi se desilo da je sudija Jovanović priznao regularan gol i da je Zvezda povela 1:0? Pa iz mnogo grubljeg kontakta našeg golmana Manojlovića i Tavambe Partizan je pobedio i oteo nam titulu 2017. godine. I prošle godine u derbiju Benu je poništen čist gol zbog navodnog ofsajda. Ali te stvari niko ne sme da pomene u medijima. Čitao sam da je Zvezdan Terzić dva dana pre derbija rekao sudiji da zna da je partizanovac, ali mu je pružio poverenje. Međutim, on je to zloupotrebio i doneo pobedu Partizanu. I posle našeg današnjeg sastanka sam siguran da Zvezda neće dozvoliti da taj sudija ikada više sudi derbi”, poručio je Petrović.

(Foto crvenazvezdafk.com, Nikola Mitić)

Najnovije vesti


×