{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Humanitarni tiket u podne: Gorčin Stojanović tipuje za Svratište za decu ulice

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Poznati reditelj, kolumnista, analitičar, veliki navijač Partizana pokušao je da nađe pet utakmica na kojima će doći tri plus!
Humanitarni tiket u podne: Gorčin Stojanović tipuje za Svratište za decu ulice

U MOZZARTOVOJ društveno odgovornoj akciji “Humanitarni tiket u podne” plemeniti listić danas sastavlja srpski reditelj Gorčin Stojanović. Poznat je i kao pisac kolumni u više listova, a i kao analitičar i komentator dnevnih i političkih dešavanja kod nas. Trenutno je na dužnosti umetničkog direktora JDP –a. Odrastao je u Sarajevu kao navijač Partizana jer je to porodična tradicija koja traje generacijama. Evropsku košarku prati veoma malo. Ništa mu se ne dopadaju formati takmičenja, ali se zato nada Jokićevom NBA prstenu.

A Ligu Evrope osvojiće Partizan, normalno”, kaže poznati reditelj.

Na pitanje da li je svojevremeno trenirao neki sport i koji Gorčin nam je odgovorio?

Basket smo igrali po ceo dan, a treniranje uopšte nije bilo školski naivno. Ovo, naravno, nije isključivalo i bavljenje svim drugim sportovima i fizičkim aktivnostima, od badmintona i stonog tenisa do skejborda i bickla. Ili odbojke preko štange za trešenje tepiha…”.

Evo šta je potrebno da “prođe” da bi kompanija MOZZART po izboru našeg gosta donirala 118.000, 00 dinara Svratištu za decu ulice u Krfskoj 7A u Beogradu.

Sve utakmice na dobrotvornom tiketu uglavnom kreću u 20.45, IPSVIČ – DŽILINGEM. Domaći imaju niz od deset utakmica bez poraza, na poslednje četiri ostvarli su toliko pobeda. Gosti imaju učinak 2:1:2, na poslednjih pet mečeva, a jedan poraz su doživeli upravo od Ipsviča. Međusobni skor je 6:1:3, a poslednji okršaj dva kluba dobili su domaći sa 1:0.

Tri i više golova”.

Engleski LDV kup, OKSFORD – PORTSMUT. I Oksford ima samo jedan poraz na deset mečeva. Rivali su prekinuli lošu seriju sa dve pobede. Poslednji meč današnjih rivala dobio je domaći tim sa 2:1, a ukupni skor je 5:4:4. Uglavnom mreže ne miruju kad igraju dva tima.

Tri plus”.

FOREST GRIN – KOVENTRI kao sledeći par na plemenitom tiketu. Na poslednjih sedam mečeva domaći tim ima pet pobeda i dva remija. Koventri ima seriju od šest pozitivnih ishoda koja je prekinuta poslednjim porazom od 4:0. Istorijski gledano skor je 2:0:1, a poslednji okršaj dobio je Koventri, nakon penala.

Minimum tri gola na utakmici”.

I dalje smo na Ostrvu, VIMBLDON – LEJTON. Nakon tri poraza Vimbldon je dobio svoj poslednji meč. Na poslednje tri utakmice domaćih palo je četiri i više golova. Dva poraza Lejton je zamenio remijem i trijumfom. Istorija kaže, 1:1:0 u korist domaćih, sa malo pogodaka.

Kontriram statistici, tri plus”.

I peti meč iz Engleske, SANDERLEND – GRIMZBI. Domaći imaju seriju od,dva remija, dve pobede pa poraz. Grimzbi igra po sistemu toplo – hladno, niže poraze pa pobede. Sva četiri međusobna okršaja dobio je Sanderlend.

Da završimo kako smo i počeli sa tri i više golova”, zaključio je Gorčin Stojanović koji nam je otkrio ko mu je bio sportski uzor u tinejdžerskim danima i koji sportski klub nosi u navijačkom srcu?

Zapravo sam više sportskih veličina imao sreću i da upoznam, bar na kratko, pa su oni i ostavili traga, ne samo u sećanju, nego i kroz autograme. Dakle, u zdravstvenoj knjižici sam imao potpis velikog košarkaša zagrebačke Lokomotive i jugoslovenske reprezentacije, Nikole Plećaša, potom našeg i svetskog stonoteniskog dvojca sa titulom – Dragutina Šurbeka i Antuna Stipančića, a vrhunac je bio jedan ceo dan proveden sa Matom Parlovom, u njegovoj kući u Fažani, onog leta kad se spremao da posle evropske osvoji i svetsku profesionalnu titulu. Imao sam, dakako, i njegov potpis. Ali nisam imao potpis i nisam upoznao Krešimira Ćosića, svakako najvećeg našeg košarkaša. A našim najboljim fudbalerima smatram Safeta Papeta Sušića i Dragana Piksija Stojkovića. Ja sam treća generacija navijača Partizana u kući. To je, ako ne računam porodicu, prijatelje i pozorište, jedino čemu istinski i do kraja pripadam. Živeo sam u Sarajevu, Bosna je harala u košarci, a ja sam, valjda jedini u školi, navijao za Partizan. Partizan je mnogo više od kluba i mnogo više od sportskog društva – jedan oblik zavisnosti. Ne bolesne, patološke i takve koja uključuje mržnju na nekog drugog, nego onog najboljeg što podrazumeva vojničku čast – čojstva pre svega”.

MOZZARTOV Humanitarni tiket u podne kao i kompanijsko društveno odgovorno poslovanje do naredne nedelje podržaće plemeniti kladioci: košarkaški trener Saša Obradović, odbojkaški trener Daragan Kobiljski, doktor srpske književnosti Filološkog fakulteta BU Monja Jović, selektor kadetske reprezentacije Srbije Perica Ognjenović i televizijska voditeljka Maja Nikolić Japundža.

I današnjeg dobrotvornog kladioca dodatno smo upoznali sa MOZZARTOVIM društveno odgovornim poslovanjem.

Dakle, veliki odjek u javnosti, naročito košarkaškoj, izaziva kompanijska akcija "Sto terena za jednu igru" u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 79 košarkaških igrališta. Otvorio se još jedan teren, u Vrnjačkoj Banji, a poneće ime Igora Rakočevića. Jedan od renoviranih i svečano otvorenih terena poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. Pre toga legendarni košarkaš i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu. Obnovljen je teren i na Banjici u Bulevaru oslobođenja 106, i svečanu vrpcu presekao je poznati košarkaš Saša Pavlović. U kruševačkom “Pejtonu” otvoreno je multifunkcionalno igrališe za košarku, fudbal, rukomet…MOZZART je otvorio još jedno renovirano i ulepšano igralište, ukupno 76. po redu. Novi Bečej je bogatiji za jedan vrhunski teren posvećen sjajnom košarkašu Zoranu Ercegu. U Čuburskom parku, svečano je otvoren novi teren posvećen “Zlatnim momcima” – osvajačima medalja na Svetskim prvenstvima. U beogradskom naselju “Medaković 2” renoviran je i svečano otvoren teren u čast trenera Monaka, proslavljenog srpskog reprezentativca, Saše Obradovića. Teren u Vrnjačkoj Banji 80. po redu poneo je ime Igora Rakočevića.

Postali smo članovi sponzorskog pula FSS. Mozzart će biti uz srpske fudbalere do kraja 2022. godine i pomagaće let Orlova ka kontinentalnom prvenstvu, ali i plasmanu na Mundijal. Naša kompanija je ekskluzivni betinng partner FSS – a, ali i KSS – a i član je sponzorskog pula FK Crvena zvezda i KK Partizan.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora… Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Donirali smo slušne aparate – takođe za naše najmlađe sugrađane.

Kompanija MOZZART je za vreme Mundobasketa u Kini, kao ekskluzivni beting partner KSS – a, pripremila sjajnu humanitarnu akciju. Svaki poen naših Orlova kompanija je nagradila sa po 1000,00 , a svaku trojku sa po 10.000,00 dinara. Ukupni saldo kompanija MOZZART donirala je u humanitarne svrhe. Orlovi su bili precizni za 1.574.000, 00 dinara, ali će, odlukom našeg menadžmenta, MOZZART donirati 2.000.000, 00 dinara.

Mozzart je generalni sponzor sporta na BU. Kompaniji je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Ukupna suma koju je kompanija MOZZART donirala, samo u okviru Humanitarnog tiketa u podne, sa poslednjim dobitnim tiketom, popela se na fantastičnih 13.438.990, 00 dinara.

Da se podsetimo nekih od poslednjih dobitnika: košarkaš Ivan Paunić sa fenomenalnih 198.800, 00 dinara koji idu ka Košu za sreću. Još jedan zagarantovani iznos od 20.000, 00 dinara ostvario je fudbaler Vukašin Jovanović kao 179. dobitnik u našem plemenitom listiću, a predposlednji 180. dobitnik je istoričar Dejan Ristić sa 166.700, 00 dinara. Poznati srpski glumac i pisac Žarko Laušević postao je 170. plemeniti dobitnik u Humanitarnom tiketu u podne. Menadžment MOZZARTA odobrio je Laušu zagarantovanu sumu od 20.000, 00 dinara koju je naš gost usmerio za Fondaciju Ana i Vlade Divac 2112 “Možeš i ti”. Legendarni košarkaš Dino Rađa postao168. dobrotvorni dobitnik u plemenitom listiću sa sumom od 59.000, 00 dinara koju će naša kompanija usmeriti ka Andriji Lipanoviću i humanitarnoj akciji “Veruj i deluj”. Trener Virtusa Aleksandar Sale Đorđević bio je 169. plemeniti dobitnik sa zagarantovanom sumom od 59.000,00 dinara koju je MOZZART donirao UNICEFU – Srbija.

Jedna od poslednjih dobitnica u Humanitarnom tiketu u podne je glumica Milena Pavlović Čučilović sa sjajnih 208. 900, 00 dinara. Nedavno je, odlukom našeg menadžmenta, legendarni Dragan Džajić imao zagarantovani dobitak od 20.000, 00 dinara koje doniramo na Ub. MOZZARTOV Humanitarni tiket u podne ima i 183. plemenitog dobitnika. Reč je o košarkašu Olimpije Milana Vladimiru Micovu koji je ispisao dobrotvorni listić za sjajnih 64.500, 00 dinara. Dobitak je namenio za novosadski centar “Živeti uspravno”. Ćavi Paskval i Zoran Savić imali su zagarantovane dobitke od po 10.000, 00 dinara.

Podsećamo i na MOZZART – ove plemenite kladioce u “Humanitarnom tiketu u podne” sa iznosima preko 100.000, 00 dinara.To su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić i Milena Pavlović Čučilović.. Dakle, imamo 42 člana kluba od 100.000, 00 dinara.

MOZZART – ov 843. poznati učesnik Humanitarnog tiketa u podne, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Gorčina Stojanovića dobitak će biti doniran i za Udruženje roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko”,Trebinje. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:00 2341 ELDVK Forest Green - Coventry ug 3+ 1,80
Uto 20:45 2351 ELDVK Ipswich - Gillingham ug 3+ 1,65
Uto 20:45 2350 ELDVK Sunderland - Grimsby ug 3+ 1,55
Uto 20:45 2349 ELDVK Oxford - Portsmouth ug 3+ 1,60
Uto 20:30 2343 ELDVK Wimbledon - Leyton ug 3+ 1,65
Ukupna kvota12,15

Đurđe MEČANIN/Miloš Milić
djurdje.mecanin@mozzartbet.com
 

Najnovije vesti


×